Nem csak jó minőség, hihetetlen jó árak is!

Az ember életében azt gondolom eljön az a pont, amikor hogy ha saját vállalkozást kell alapítania, akkor bizony nem vár tovább, hanem vesz egy mély levegőt, megfogja az összes spórolt pénzét és belevág a nagy kalandba. Persze manapság már nem olyan nehéz vállalkozóvá válni, hiszen egyéni vállalkozást sokkal könnyebb indítani, mint egy munkahelyi bejelentést végig zongorázni. Én is meglepődtem, amikor reggel elindítottam a folyamatokat és este már vállalkozó voltam, azonban ekkor döbbentem rá, hogy az igazi kihívás most már nem a vállalkozói lét elérésében van mint régen, hanem bizony a piacon dől el, hogy ki az, aki megmarad a szektorban és ki az, aki amilyen gyorsan el tudta indítani a saját vállalkozását, olyan gyorsan be is fogja sajnos fejezni. Rengeteg erő és kitartás kell ehhez a világhoz, főleg hogy ha az ember a mezőgazdasági vonalat választja feladatkörnek.

Én nem kisebb célt tűztem ki magam elé, mint hogy kistermelőként folyamatosan jó minőségű és vegyszermentes zöldség és gyümölcs kínálattal tudjak az emberek elé állni, hiszen nagymértékben megnövekedett sajnos annak az értéke, hogy ha valaki nem csak zöldség és gyümölcs fogyasztással tud figyelni a táplálkozására, hanem azt jó minőségű, agyonvegyszerezett termékek nélkül tudja megtenni. Sajnos nagyon sok embert láttam, akik amiatt küszködnek egészségügyi problémákkal, mert nem tudják, hogy valójában csak látszólag tesznek az egészségükért, hiszen nem jó helyről vásárolják a termékeket.

Persze nem könnyű ebben a világban elboldogulni, és azt mondhatom, hogy az első négy év nekem is a folyamatos tanulásról és a hibákról szólt, azonban most már nem csak hogy pontosan tudom mikor, hogyan és mit kell csináljak, hanem teljesen tökéletesen működöm a pályázatok világában is, így pedig most már eszközparkkal is rendelkezem. Pontosan emiatt a kis gazdaságom most már jóval nagyobb lett, és hála az Umwelt csapatának nem csak egy eke, hanem egy altalajlazító is segíti a munkámat. Szépen lassan fejlődik a vállalkozásom és visszatekintve az elmúlt öt évre igazán büszke vagyok arra amit elértem. Persze sokkal nehezebb lett volna megfelelő partnerek nélkül, de hála a jó égnek rájuk találtam.