A lányom felnőtté válása

A gyerekek életünk értelmei, és egy probléma van csak azzal kapcsolatban, hogy neveljük őket, hogy hihetetlen gyorsan felnőnek. Még tisztán emlékszem arra a napra, amikor először a kezemben foghattam a kislányomat, látom magam előtt az arcát és érzem milyen pici volt, most pedig már közel tizennégy éves és saját telefont akar, amit fogalmam sem volt elég sokáig hogy megengedjek-e neki. Persze tartanom kell a lépést vele, és tudnom kell engedni őt a felnőtté válás útján, de azt sem szeretném, hogy túl hirtelen elé táruljon minden és esetleg ostobaságot csináljon.

Úgy egyeztünk azonban a férjemmel, hogy megengedjük neki a telefont, viszont abban az esetben, hogy ha bármikor probléma lenne a készülékkel, mondjuk betörne a kijelző és szükség lenne egy xiaomi telefon szervíz csapat segítségére, neki kell mindent intéznie. Persze mi segítünk abban, hogy melyik csapathoz látogasson el, hiszen a xiaomiszervizshop.hu csapatánál biztosan keresve sem találna jobbat, de neki kell megoldani hogy eljusson hozzájuk a telefon és neki is kell tudni kifizetni a javítás költségeit.

Mondanom sem kell, hogy már egy hónap használat után mentünk is vele a szerviz segítségét kérni, de azt is láttam rajta, hogy tanult a hibájából sokat, és mivel neki kellett kifizetni a javításokat, a jövőben már sokkal jobban fog figyelni arra, hogy hogy bánik a készülékkel, hova teszi és hogy vigyáz rá. A kislányom tényleg rálépett a felnőtté válás útjára, és nekem ezt bármilyen nehezemre esik is el kell fogadni. És persze meg kell tennem mindent, hogy felkészítsem a nagybetűs életre, még akkor is, ha az neki sokszor nem esik túl jól sajnos.