A kislányom meglepetése

Biztos vagyok benne, hogy minden anyuka számára ismerős az az érzés, aki már kamaszlányt nevel, hogy milyen volt az, amikor először észrevették a gyereken, hogy bizony már nem az a kislány, aki régen belebújt az ölükbe, és mindenről kikérte a véleményüket, hanem elkezdődött bizony a leválás időszaka, és koránt sem biztos, hogy egyáltalán már meg tudják győzni valamiről a gyereket, nemhogy mindenről megkérdezné az anyuka véleményét. Persze ez is egy szép időszak, de mindemellett nagyon nehéz is.

Oda kell nagyon figyelni ilyenkor az anyukáknak arra, hogy hagyjanak teret és lehetőséget a nőiesség kibontakozására, mert ha ez nem történik meg, és még mindig a kislány állapotban szeretnék tartani a gyermeket, hatalmas károkat okozhatnak számára a felnőtt korára tekintettel, hiszen nem alakul ki a nőiesség, ami később nagy problémákat okoz a párkapcsolat és az élet egyéb területein egyaránt. Az én lányom most van a kamaszkorban és látom, hogy egyre jobban érdeklődik a csinos dolgok iránt. Ez jelent egyaránt ruhákat, cipőt, sminket és bizony frizurákat is.

A legnagyobb meglepetés számomra, hogy még a smink és egyéb dolgok területén számos kérdése és kérése is van felém, a haja tekintetében annyira sajátos gondolatai vannak, hogy tényleg nem is kérdez tőlem semmit, csak egyszerűen napról napra újabb és újabb frizurákkal jelenik meg, amit meg is csinál magának, és azt kell mondjam, ízlésesek és jól is állnak neki. Éppen ezért nem is olyan régen a leakcioztuk.hu oldaláról az akciók részről rendeltem neki egy kerámia hajformázót, ami azóta a legnagyobb kedvenc lett. Annyira imádja, hogy azt el nem tudom mondani, és már nekem is csinált vele frizurát. Lehet hogy még a végén a lányunkból fodrász lesz? Iszonyat jó érzéke van hozzá, és látom rajta, hogy imádja is. Én pedig megmondtam akkor amikor megszületett, hogy én nem erőltetek rá semmit, nem bánom mit fog dolgozni, nekem az a lényeg, hogy boldog legyen abban amit csinál és élvezze. A férjem pedig hála a jó égnek egyet ért velem ebben.