hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Sajókaza, 2011. május 20.

Általános Iskola - 230 gyerek

Sajókaza Miskolctól 26km-re észak-nyugatra a Sajó bal partján fekszik.
A Sajókazai Általános Iskola 85%-ka magyar nem roma, 15%-a roma. Az iskola szép és ápolt, nagy, füves udvara van. Sok gyerek jár ide. A tornateremben játszottunk, az előadásra 1.-5. jöttek a gyerekek, és a felsőbb osztályokból is ott voltak páran. A gyerekek nagyon aranyosak voltak, és nagyon örültek nekünk, ahogyan mi is nekik. Nekem ez a második fellépésem volt, és sokkal jobban, mint az első. a gyerekek sokat nevettek. A tanárok közül, akiket kihívtunk karikázni és táncolni, az egyik, a tanárnéni, nem akart igazából semmit sem csinálni, táncolni végképp nem. Ezt nagyon sajnáltuk mindannyian, ilyen máshol még nem fordult elő. Legközelebb ügyesebben kell választanom önként jelentkezőt!

Az iskola tanárai az én véleményem szerint fásult, megfáradt emberek. Többször is azt tapasztaltam, hogy a felnőttek nem egyenlőként bánnak a gyerekekkel, pl.: a tanárok durva hangnemben beszélnek a gyerekekkel. Szemtanúja voltam annak is, hogy egy kisebb csoporból álló gyerek a sajókazaki busz után szaladt, ami az orruk előtt indult el, és nem állt meg, hogy felvegye őket.

A fellépés után ellátogattunk a Dr. Ámbedkár iskolába, ahol ketten az iskola dolgozói közül végig vezettek minket az iskolán, és sok mindenről beszélgettünk. Tanulságos nap volt.

Józsi-Ödön

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr