hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Sajóhídvég, 2013. január 09.

Rákóczi Julianna Általános Iskola, 100 néző

Sajóhídvég község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Miskolci kistérségben. Három történelmi vármegye (Borsod, Abaúj, Zemplén) találkozásánál, a Hernád bal partján, nem messze annak torkolata előtt található. Lakosainak száma 1170 fő.

A sajóhídvégi iskolában 155 gyerek tanul, 14 pedagógus foglalkozik velük. 120 hátrányos helyzetű diák van, de sokan vannak a halmozottan hátrányos helyzetűek is. Az intézményhez tartozik a Berzéki Tagiskola. Itt csak alsó tagozat működik, jelenleg 67 diákkal és 7 pedagógussal.  Az iskola szép, rendezett. A falakon sok a szebbnél-szebb dekoráció, melyek részben a diákok, részben pedig a pedagógusok keze munkáját dicsérik. Különösen gyönyörűek a fafaragással készült tablók, székek, s egyéb tárgyak, melyeket szintén a diákok és Attila bácsi, a technikatanár készítettek.

Körömről érkeztünk ide, s a Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat játszottuk az iskola tornatermében. Mint általában, most is nagyon nehéz volt kiválasztani a sok-sok önként jelentkező közül azt a hat gyereket, akik feljöhettek a színpadra „karikázni”. A felnőttek már nem voltak ennyire lelkes önként jelentkezők, de végül őket is sikerült megtáncoltatnunk. Az egész előadás nagyon jó hangulatban telt.

Miután lesminkeltünk és átöltöztünk, felmentünk az irodába, ahol lehetőségünk volt egy kicsit beszélgetni Csillik Istvánné, Marikával, az iskola igazgatóhelyettesével. Marika 30 éve tanít itt, s Ő a település alpolgármestere is, így szinte mindent tud a község életéről, az itt élőkről, s persze az iskoláról is. Elmondta, hogy a tantestületben családias a hangulat, s nagyon jó légkörben dolgoznak. Megtudtuk azt is, hogy néhány SNI-s (sajátos nevelési igényű) gyerekkel külön osztályban, délutánonként gyógypedagógus foglalkozik. Vannak olyan SNI-s diákok is, akik integráltan tanulnak. Szerencsére jó az együttműködés az iskola és a családok között, ami annak köszönhető, hogy napi kapcsolatban vannak a szülőkkel.

Jó élményekkel gazdagodva köszöntünk el az iskolától és Sajóhídvégtől. Örülünk, hogy megismerhettük a Rákóczi Julianna Általános Iskolát!

 

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr