hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Rakacaszend, 2013. június 17.

Művelődési Ház, 80 néző

Rakacaszend község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Edelényi kistérségben. Szendrőtől 18 kilométerre, Miskolctól 56 kilométerre északra. Lakosainak száma 300 fő körül van.

Idei csereháti turnénk első állomása Rakacaszend volt. Az előadás megszervezésében Lázi Csaba, az Edelényi Fiatalokért Közhasznú Egyesület elnöke segített. Köszönjük neki! A Cirkusz Ödön küldeményét játszottuk. Jóval az előadás kezdésének meghirdetett időpontja előtt érkeztünk, így volt időnk gyakorolni, próbálni a Művelődési Ház színpadán. Erre szükség is volt, mert mint kiderült, otthon felejtettük az ukulelét, így ki kellett találni valamit, hogy helyettesítsük a hangszert. Végül a kazu lett a megoldás, a Mama azon játszott. Miután elkészültünk a sminkeléssel, átöltöztünk, bemelegítettünk, s gyakoroltunk is, tehát készen álltunk a kezdésre, még várnunk kellett valamennyit, mert a nézők egy része nem érkezett meg. Ennek oka az volt, hogy a faluban a gyerekek nyáron közétkeztetésben részesülnek, s az ételt ebben az időben kapták.

Kis késéssel kezdődött tehát az előadás, de ez nem okozott semmilyen problémát. Szerencsére az ukulelés részt is jól sikerült megoldanunk. Mivel emelt volt a színpad, s elég alacsony a belmagassága, így a karikás zsonglőrszámot a színpad előtt csináltuk. A Mamának volt egy kedves, vicces bakija. Miután a helyére akarja ültetni a rokonszenves, ámde ismeretlen fiatalembert, megtudakolja tőle a nevét, ami most így hangzott: „Ödön, azt sem tudom, hogy hívják magát.”

Az előadás után a színpadon táncoltunk a gyerekekkel, ezalatt a felnőttek az önkénteseink segítségével a nézőtér székeit elpakolták, hogy legyen hely a játékra, amit gyakorlott önkéntesünk, Pénzes Judit vezetett. Tűz-víz-repülőt játszottunk, mindenki nagyon élvezte.

A játék után elköszöntünk a rakacaszendiektől, s jelmezben, sminkben indultunk tovább következő helyszínünkre, Homrogdra.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr