hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Putnok, 2013. június 19.

Bányatelepi Művelődési Ház, 120 néző

Putnok kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Ózdi kistérségben. A megye északnyugati részén helyezkedik el, a Sajó bal partján. Miskolctól 40 km-re, Ózdtól 20 km távolságra van közúton. Lakosainak száma körülbelül 8000 fő.
Putnok volt idei csereháti turnénk utolsó állomása. Kicsit aggódtunk, hogy hány néző jön majd el, mivel a meghirdetetthez képest változott a helyszín, s nem voltunk biztosak benne, hogy mindenkihez eljutott ez a hír. Szerencsére azonban félelmünk alaptalannak bizonyult, hiszen mintegy 120 gyerek és felnőtt jött el, hogy lássa Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat. Jött sok óvodás, és a Művelődési Ház olvasótáborában részt vevők is megnézték Mama, Piperke és Ödön produkcióit. Talán a turné okozta fáradtságnak tudható be, hogy bár a nézők élvezték az előadást, mi nem voltunk teljesen elégedettek. Voltak apróbb hibák és tempótlanságok. Az előadást most is közös tánc, majd mozgásos játék követte, amit önkéntesünk, Pénzes Judit vezetett.

Miután átöltöztünk és bepakoltunk a kisbuszba, Fónagy Istvánnal, az itt dolgozó népművelővel beszélgettünk a putnoki helyzetről, elsősorban a kulturális életről. Elmondta, hogy igyekeznek minél több programot szervezni a Művelődési Házban, de ez pénz hiányában gyakran nagyon nehezen sikerül. István négy éve dolgozik itt, azóta szervezi a Kezdőhang nevű programot, ami a helyi tehetségek felkutatását és bemutatását célozza meg. Ő maga is gyakran jár az iskolák – Putnokon két általános és két középiskola van – rendezvényeire, s ha tehetséges gyereket lát, igyekszik fellépési lehetőséget biztosítani számára a Művelődési Házban. A fiatalokon kívül a nyugdíjasok is nagyon aktívak, ők rendszeres összejöveteleket tartanak itt. Volt újságíróként István minket is kikérdezett munkánkról, és a Csoportról, majd kifejezte őszinte örömét, hogy eljöttünk, s megköszönte, hogy előadásunkkal vidámságot hoztunk a putnoki gyerekeknek.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr