hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Ózd, 2011. szeptember 30.

II. János Pál Pápa Általános Iskola – 150 gyerek

Az 1981-ben alakult iskola, mely korábban a Bem Úti Általános Iskola nevet viselte, ettől az évtől kezdve katolikus intézményként működik, s a II. János Pál Pápa Katolikus Iskola nevet kapta. Az adatok azonban változatlanok: közel 450 tanuló 50%-a halmozottan hátrányos körülmények között él, akiknek 90 %-a cigány.

Ebbe az iskolába már kicsit olyan, mintha hazamennénk, hiszen jártunk itt tavaly is, és a nyári 10 napos drámatáborunkat is itt tartottuk. Alig vártuk, hogy újra találkozzunk a táborban megismert és megszeretett gyerekekkel és persze új nézőinkkel is. Nagyon nagy volt az izgalmunk, mivel második műsorunk, az Irány Alaszka! premierje volt ez. Lázasan készültünk a bemutatóra, sokat dolgoztunk, hogy a lehető legjobban sikerüljön, s elérkezett az idő, hogy munkánk eredményét most először közönség elé vigyük. Mint tavaly, most is az iskola tágas aulájában játszottunk. Nagyon jó érzés volt, hogy amikor Ödön és Piperke megjelent, a gyerekek, persze leginkább azok, akik már ismertek minket, azonnal hangos ujjongásban törtek ki, s ez a lelkesedés kitartott a darab végéig. Az előadás még nem ment teljesen flottul, voltak kisebb-nagyobb bakik, de mindhárman úgy gondoltuk, hogy alapvetően működik a dolog, a gyerekek láthatóan jól szórakoztak. Számos tanulsággal szolgált ez az alkalom a darabot illetően. Legszembetűnőbb és legváratlanabb például az volt, hogy még a finálétánc előtt váratlanul az összes gyerek elkezdett odaszaladni hozzánk és nagy ölelésekkel búcsúzkodtak. Ebből világossá vált, hogy változtatnunk kell az itt elhangzó szövegen és egy picit a jeleneten is. Ottlétünket most is közös tánc zárta.

Előadás után megbeszéltük a tapasztalatokat, s már hazafelé a kocsiban elkezdtünk a változtatásokon dolgozni, s persze újabb próbát is kiírtunk, hiszen azt szeretnénk, hogy az Irány Alaszka! egy igazán szórakoztató, jó előadás legyen.

Era

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr