hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Magyarmecske, 2012. március 12.

Magyarmecskei Általános Iskola, 100 néző

Magyarmecske község Baranya megyében, a Sellyei kistérségben, Gyöngyfa, Magyartelek, és Gilvánfa között. Lakóinak száma körülbelül 300 fő.
A Magyarmecskei Általános Iskola és Óvoda négy falu, Gyöngyfa, Kisasszonyfa, Magyarmecske és Magyartelek gyerekeit fogadja. Bár a falu Pécstől 40 kilométerre található, a tanárok egy része Pécsről jár ide naponta. A busz reggel fél hétkor indul, délután pedig fél ötkor viszi vissza Pécsre az itt dolgozókat. Az intézmény évfolyamonként egy-egy osztállyal, 15-20 tanulóval, összességében 150 körüli létszámmal működik. A gyerekek 98%-a hátrányos, 67%-a pedig halmozottan hátrányos helyzetű. Az óvodába 41 apróság jár.

Időben érkeztünk, így szerencsére még az előadás előtt volt időnk körbejárni az iskolát, meglátogatni az ovisokat és megismerkedni, beszélgetni az iskola igazgatónőjével, Balatoni Tamásné, Magdival. Nagyon sok pozitív dolgot láttunk-hallottunk. Az iskolaépület és környezete egyaránt nagyon szép.  A régi épület mellett egy tágas, nemrég épült szárnyban is folyik az oktatás. Az iskola mögött nagy, szépen gondozott zöldterület és tornapálya található. A tantermek kellemes hangulatúak, nagyon jól felszereltek. Magditól sokat hallottunk az iskola életéről. Megtudtuk, hogy az intézmény modelliskolája az IPR-nek (Integrált Pedagógiai Rendszer). Ezen kívül számos egyéb programban is részt vesznek, így például a Közös Kincs Programban, ami egy helyi integrációs program, valamint a Karöltve Programban, melynek a szülőkkel való együttműködés erősítése a lényege. Az iskolában saját gyógypedagógus és fejlesztő pedagógus is dolgozik. Hallottunk a szülőkből álló színjátszókörről, a rendszeresen megrendezett családi napokról, az idegen kultúrákkal való megismerkedést előtérbe helyező, nagyon izgalmasnak, érdekesnek hangzó, évenkénti Kavalkád fesztiválról. (Ez utóbbira mi is meghívást kaptunk, reméljük, részt tudunk majd venni!) Magdi azt is elmondta, hogy az iskolában például folyamatosan gyűjtik az adományokat a rászorulóknak.

Az előadást – Cirkusz Ödön küldeménye – az ebédlőben tartottuk. Kivételesen nem a saját technikánkat használtuk, hanem az iskola erősítőjét, mikrofonját és Csaba bácsiját. Sajnos a térségben tombolt az influenzajárvány, így sok volt a hiányzó, ennek ellenére körülbelül százan néztek meg bennünket. A helyieken kívül a szomszédos Gilvánfa ovijából is érkeztek gyerekek. Az előadás jól sikerült, csak a „fésűs” etűdnél ült le egy kicsit. A gyerekek nagyon kedvesek, figyelmesek voltak, élvezték a műsort.
Finom ebédünk után sok, nagyon kellemes, szívderítő élménnyel indultunk tovább következő helyszínünkre. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr