hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Kupa, 2012. június 25.

Kultúrház, 30 néző

Kupa község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Cserehát közepén, Szikszótól északra található. Lakosainak száma 174 fő, közülük kb. 40-en cigányok. A faluban mindössze 26 gyermek él, ők Felsővadászra és Homrogdra járnak iskolába.

Kupa a csereháti turnénk Fájt követő második állomása volt. Tulajdonképpen véletlenül alakult úgy, hogy ide jöttünk. Az eredeti terv szerint Csenyétén játszottunk volna, ám az utolsó pillanatban módosult a program.

A kupaiak a kicsi, de takaros és tiszta kultúrházban gyűltek össze, hogy megnézzék a bohócelőadást. Nagyon örültünk, mert a közönség soraiban felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatóak voltak. Bár kicsit késve érkeztünk, ők türelmesen várakoztak, s végig nagyon fegyelmezetten, de érdeklődve figyelték Irány Alaszka! című előadásunkat. Bár az előadásnak sikere volt, mi ismét megállapítottuk, hogy a „csodatölcsér” szám nem igazán működik, így a jövőben valami mást kell kitalálnunk helyette.

A műsor után egy keveset még beszélgettünk Bakó László polgármesterrel, aki mesélt a falu életéről. Elmondta, hogy a boldoguláshoz folyamatosan pályázatokra van szükségük. Büszkén újságolta, hogy Kupán, szintén egy pályázat nyújtotta lehetőség által, áprilistól 100%-os a foglalkoztatottság. Azt is mondta, hogy az ittenieknek szinte semmi lehetőségük a kulturált szórakozásra. Így amikor megtudták, hogy jövünk, nagyon meglepődtek. Ahogy a polgármester úr mondta: „Nem is hitték el, hogy ez valóság lehet.”

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr