hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Kevermes, 2013. február 11.

Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, 115 néző

Kevermes község Magyarország délkeleti részén Békés megyében, a magyar-román országhatár közelében fekszik. Területe 43,36 km2, lakóinak száma 2056 fő. A község geológiailag az Alföld területéhez tartozik. Kevermes 1950-ig Csanád vármegyéhez tartozott. 1950-től tartozik Békés megyéhez.

A Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján (http://iskolakevermes.hu/) a következőket olvashatjuk az iskola történetéről: „1990-ben adták át a régi „Hegedűs iskola” helyén felépített korszerű négy tantermes iskolai épületet. 1995-ben épült korszerű tornatermünk. 2009 augusztusa óta az eleki Dr. Mester György Általános Iskolába integrálódva tagintézményként működünk. 2012 szeptembere óta a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda néven egyházi intézményként működünk tovább.” Összesen 20 pedagógus dolgozik az intézményben.

A Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat játszottuk az iskola tornatermében. Előző heti előadásunkon mutattuk be az új dalt, amit azóta teljesen átírtunk. Az ide vezető hosszú úton sokat gyakoroltuk a legújabb verziót.  Szerencsére hamar megérkeztünk, így volt időnk a helyszínen is próbálni. Épp az új akrobatika-számnál tartottunk – Piperke Ödön nyakában lóg fejjel lefelé – amikor megérkezett az első gyerekcsoport. Nagy volt a meglepetés és a vidámság, hogy tornatermükben találtak három bohócot, meglehetősen érdekes pozícióban. Hamarosan aztán valóban elkezdődött az előadás, ami igen jól sikerült, bár a dalt tovább kell még csiszolgatni és gyakorolni.

Az előadás után nem sminkeltünk le, és át sem öltöztünk, hiszen indultunk tovább következő helyszínünkre, Kétegyházára.

 

 

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr