hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Kaposvár, 2013. április 05.

Kodály Zoltán Iskola, Pécsi Utcai Tagiskola, 100 néző

Kaposvár  megyei jogú város a Dunántúlon, Somogy megye dinamikusan fejlődő székhelye, járási központ, egyetemi város és püspöki székhely. Lakosainak száma körülbelül 67 000 fő.

Somogyi turnénk második napjának első előadása Kaposváron, a Pécsi Utcai Tagiskolában volt. Az Irány Alaszka! című előadásunkat játszottuk a tornateremben. A testnevelői tanári szobában öltöztünk és készültünk. A tornatanár kicsit aggódott, hogy a felsősök elronthatják a kisebbek élményét, szórakozását, de szerencsére nem így történt. Kicsik és nagyok egyaránt példásan viselkedtek. Elmondhatjuk, hogy az egyik legjobban sikerült előadás volt ez, nagyrészt a gyerekek aktivitásának, nyitottságának és kedvességének köszönhetően. Az előadás utáni tánc közben Mama még kézcsókot is kapott! :)

Az előadás végeztével szerencsénk volt benézni Zsolt bácsi (Gelencsér Zsolt) rajzórájára, ahol a gyerekek nagy igyekezettel rajzolták az előadáson látottakat. Azóta már el is küldték nekünk ezeket a gyönyörű rajzokat. Nagyon szépen köszönjük!

Mielőtt elindultunk volna, kicsit beszélgettünk még Péterné Ingula Erzsébet igazgató-helyettessel. Tőle tudjuk, hogy az iskola 135 diákjának többsége hátrányos helyzetű. Néhány gyereknél nagy probléma a sok hiányzás, illetve a szülőkkel való kommunikáció és együttműködés nehézsége. Alsó tagozaton a gyerekek iskolaotthonos rendszerben tanulnak, míg felsőben tanulószoba működik. Az első 4 osztályban lehetőség van beás nyelvet, majd cigány népismeretet tanulni.

A rövid beszélgetés után gyorsan elindultunk következő helyszínünkre, a szintén kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskolába.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr