hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Kaposvár, 2013. április 04.

Toponári Általános Iskola, 140 néző

Kaposvár  megyei jogú város a Dunántúlon, Somogy megye dinamikusan fejlődő székhelye, járási központ, egyetemi város és püspöki székhely. Lakosainak száma körülbelül 67 000 fő. Toponár 1970 óta tartozik Kaposvárhoz.

A Toponári Általános Iskola egy 1850 körül épült Festetics-kastélyban található, gyönyörű, parkos környezetben. Az iskolát körülölelő park területe 6 hektár. 300 gyerek tanul itt, 13 osztályban. Az osztálylétszámok 20-28 fő között vannak. Elsősorban a toponári városrészből, illetőleg a környező településekről – Orci, Zimány, Magyaratád – jönnek ide a diákok. A gyerekek közül 156-an hátrányos helyzetűek. A hivatalosan nyilvántartott halmozottan hátrányos helyzetűek száma 5-6 fő, de az igazgatónő szerint ez nem helytálló szám, mert sok család nem tesz nyilatkozatot helyzetéről.

Előadásunkat, a Cirkusz Ödön küldeményét az iskola tornatermében játszottuk. Lendületes, jól sikerült előadás volt, melyet a gyerekek és pedagógusaik is sok nevetéssel értékeltek. A finálé után együtt táncoltunk körben, párban és egymás mozdulatait követve, majd a gyerekek mutatták meg nekünk és egymásnak, hogy mit tudnak. Megállapítottuk, hogy a Toponári Általános Iskolába járó gyerekek nagyon ügyesen cigánykerekeznek! J

Előadás után az igazgatónő, Kromjákné Hilt Angéla kávéval várt minket az irodájában. A magyar – orosz – német szakos tanárnő 2006 óta vezeti az iskolát. Elmondta, hogy vannak osztályok, ahol emelt szinten lehet tanulni az angolt, vagy a németet. Több szakkör is működik, például rajz, báb, nyelvi, illetve különböző sportok közül lehet választani. Az iskola helyzetét Angéla ezekkel a szavakkal jellemezte: „Mi a való világ iskolája vagyunk.” Arra gondolt, hogy az ebbe  az iskolába járó gyerekek nagyjából leképezik a mai magyar társadalom rétegeit, élethelyzeteit és tipikus problémáit.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr