hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Kántorjánosi, 2013. május 23.

Móra Ferenc Általános Iskola, 150 néző

Kántorjánosi község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Mátészalkai kistérségben. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Keleti részén, a Nyírségben található település. Lakosainak száma 2000 fő körül van.

Szabolcsi turnénk első állomása volt Kántorjánosi. Az iskola tornatermében játszottuk Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat. A gyerekek nagyon aktívak voltak, ami alapvetően jó dolog, de most egy kicsit nehezen tudtuk egyben tartani őket. Igyekeztünk néhány részt pörgősebbre venni, hogy fenntartsuk nézőink figyelmét. Összességében nem sikerült rosszul az előadás, a gyerekek élvezték és sokat nevettek.

Átöltözés után beszélgettünk az iskola igazgatónőjével, Laskai Gáborné, Erzsikével, aki hét éve áll az intézmény élén, de előtte is itt dolgozott. Kértük, hogy meséljen a településről és az iskoláról. Elmondta, hogy a faluban nagyon nagy a munkanélküliség. Sokan elköltöznek innen, hogy máshol keressenek munkát. Sajnos a hosszan tartó munkanélküliségnek is köszönhető az, hogy a tudásnak nincs értéke, a gyerekek motiválatlanok. A diákok általában szakiskolában tanulnak tovább, Mátészalkán, Nyírbátorban, Baktalórántházán. Az iskolába 256 gyerek jár, ők mind kántorjánosiak. 163-an halmozottan hátrányos helyzetűek. Negyedik éve IPR-ben (Integrált Pedagógiai Rendszer) dolgoznak, 216 gyerek vesz benne részt. Mint eddig mindig, most is csupa jót hallottunk az IPR-ről. Erzsike azt mondta, hogy egyik pályázat sem ér annyit, mint ez, hiszen számos lehetőséghez jutnak az egyébként nélkülöző iskolák, az itt tanuló diákok és a pedagógusok is.

Miután elköszöntünk Erzsikétől és a Móra Ferenc Általános Iskolától, továbbindultunk Baktalórántházára, következő fellépésünk helyszínére.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr