hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Jákói Kultúrház - 2011. április 15.

50 gyerek

A Somogy megyei Jákó községnek kb. 600 lakosa van, a település Kaposvártól 30 km-re található. Jákón egy óvoda és egy alsó tagozatos iskola van, mindegyik évfolyamban egy osztállyal. Az iskola a nagybajomi és pálmajori általános iskolákkal egy nagy intézményt alkot. A falu szegény, és ritkán jut el a gyerekekhez bármilyen kulturális program.

Az előadás a Kultúrházban volt, ide jöttek a gyerekek 11 órára. A ház hideg volt, de nagyon szépen kitakarították, különben a gyerekek itt ebédelnek minden tanítási nap. Nagy színpad várt minket és vörös háttérfüggöny. Kicsit aggódtunk, hogy az ovisok talán félni fognak tőlünk, de nem így történt, nagyon élvezték az előadást, végig figyeltek, és nagyon jól lehetett velük együtt játszani. Nem volt igazán különbség az ő videlkedésük, és a kisiskolások viselkedése között. Nagyon kedves gyerekek voltak a jákóiak, hihetetlenül jól neveltek és bájosak. Ez volt különben Józsi első előadása, és kisebb bakiktól eltekintve nagyon ügyes volt.

Az előadás után felhívtuk a színpadra a gyerekeket és kb. 20 percig játszottunk velük: szoborjátékot és mozdulatutánzást, és persze közben és utána sokat táncoltunk is.

Rövid ideig beszélgettem az igazgató úrral az előadás után. Elmesélte, hogy sok gyerek hátrányos helyzetű, ha jól emlékszem 40%, és a gyerekek kb. 15% pedig halmozottan hátrányos helyzetű.

Yvette

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr