hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Igrici, 2011. október 3.

Művelődési Ház, 120 gyerek

Igrici Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fekszik, Miskolctól 27 km-re délre. A településnek 1340 lakosa van, melynek a hivatalos adatok szerint 94%- a magyar, 6%- a roma nemzetiségű. Ezektől az adatoktól igen eltérő a helyi TASZ (Társaság az Emberi Szabadságjogokért) pont vezetőjétől, Dudás Attilától hallott információ, mely szerint mintegy 400-500 roma él a faluban. Tőle tudjuk azt is, hogy Igriciben kifejezetten jó a kapcsolat a romák és a nem-romák között. A településen nincs úgynevezett cigánytelep, inkább jellemző, hogy vegyesen laknak a különböző nemzetiségű családok.

Igriciben most jártunk először. Korábbi műsorunkat, a Cirkusz Ödön küldeményét hoztuk ide, s ez alkalommal Józsi játszotta Ödön szerepét. Útközben kiderült, hogy az előadás egyik fontos kellékét, a golyókat átszínező papírhengert otthon felejtettük. Gyorsan ki kellett eszelnünk valami megoldást, amivel pótolhatjuk a kieső jelenetet. Szerencsére az ötlet, mely szerint Mama azzal teszi próbára Ödönt, hogy tud-e nyusziugrást, fejenállást, meg cigánykereket, elég jól működött. Ennek ellenére a jövőben nem szeretnénk figyelmetlenségünk miatt ilyen helyzetbe kerülni.

Az előadást a nagyon szép és új Művelődési Házban tartottuk. Ide jöttek az igrici Tompa Mihály Általános Iskola alsósai és a Százszorszép Ovi kicsinyei, összesen kb. 120-an. Az előadás nem futotta a legjobb formáját. Ennek egyrészt lehetett oka az elfelejtett kellék miatti változtatás, másrészt talán az, hogy Józsival már régen próbáltuk vagy játszottuk az előadást. Ezt orvosolandó eldöntöttük, hogy mielőtt újabb fellépésünk lenne, mindenképp tartunk felújító-próbát.

A kisebb-nagyobb bakik ellenére a gyerekek láthatóan jól érezték magukat, s a közös zárótáncban is örömmel vettek részt. Köszönjük Dudás Attilának a szervezésben nyújtott segítségét!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr