hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Hidvégardó, 2012. május 25.

Arany János Általános Iskola, 160 néző

Hidvégardó község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Edelényi kistérségben. Miskolctól kb. 75 kilométerre északra fekszik. A megye – és így az ország – legészakibb települése. Lakosainak száma 700 fő körül van.

Az iskola 8 osztályában mintegy 130 gyermek tanul 13 pedagógus közreműködésével. Az új iskolaépület átadására 1991. augusztus 20-án került sor. Arany János nevét 1995-ben kapta az intézmény. Napjainkban körzeti iskola, ahol négy község (Hidvégardó, Tornaszentjakab, Bódvalenke, Becskeháza) tanköteles korú gyermekei tanulnak. Az oktatás két, egymáshoz közel eső épületben folyik. Mindkettő egy udvaron fekszik, az épületeket játék- és sportudvar köti össze. Az érdeklődő gyermekek alapfokú művészeti oktatásban /zene és néptánc/ is részt vesznek. 1997-ben alakította az Arany János Általános Iskola a Nyírfácska Alapítványt, melynek célja az iskolában tanuló tehetséges, de anyagilag nehéz körülmények között élő diákok támogatása. Az iskolában működik az IPR (Integrált Pedagógiai Rendszer) program.

Mikor megérkeztünk, már javában folyt az iskolai folklórfesztivál. Mi a táncház után következtünk. Az egyik tornatermi öltözőben öltöztünk, s aztán a tornateremben játszottunk. Az iskolásokon kívül itt voltak az ovi nagycsoportosai is. Ültek ismerősök is a nézőtéren: a bódvalenkei gyerekek közül néhányan. (Később egy kedves tanítónőtől megtudtuk, hogy ezen a napon csak a jó magaviseletű gyerekek jöhettek el, a többiek – így sokan Bódvalenkéről is – szabadnapot kaptak. Sajnáljuk, örömmel játszottunk volna a „rossz” gyerekekkel is!) A Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat játszottuk. A gyerekek lelkesen figyelték a műsort, s a sok mosolyból úgy tűnt, ők is és a pedagógusok is igazán jól szórakoztak. A finálé után most is volt egy kis közös tánc a gyerekekkel, majd hosszasan búcsúzkodva elköszöntünk Tőlük.

Sajnos ez alkalommal nem sok időnk volt beszélgetni az iskola dolgozóival, mert sietnünk kellett a következő helyszínre. Kutyafuttában azért mégis szóba elegyedtünk a bódvaszilasi iskola igazgatónőjével, aki nagyon kedvesen felajánlotta segítségét az esetleges nyári táborunkhoz. Köszönjük, reméljük tudunk majd élni a felajánlással!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr