hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Fulókércs, 2012 január 9.

Fulókércsi Iskola, 40 néző

Fulókércs község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 50 kilométerre. Lakosainak száma megközelítőleg 400 fő. A legközelebbi város Encs. Fulókércsen működik a Ne Engedj El Közhasznú Egyesület ( www.neengedjel.freeweb.hu ), az ő meghívásukra érkeztünk ide.

Az egyesület alelnökével, Mata Zoltánnal Mikulás előtt kerültünk kapcsolatba, aki a segítségünket kérte abban, hogy a falu rászoruló gyerekeinek csomagot tudjanak adni. Többek segítségével eleget tudtunk tenni e kérésnek, s így a Mikulás 237 csomaggal érkezett 2011 decemberében Fulókércsre.

Zoli a falu művelődési házába tervezte fellépésünket, de sajnos a polgármester úr az utolsó pillanatban elállt ettől, mondván, hogy nem áll módjában befűteni az épületben. Szerencsére a helyi tagiskola kedves és segítőkész vezetője, Molnár Istvánné, Teri segítségünkre sietett és rendelkezésünkre bocsátotta az iskola egyik tantermét. A helyi iskolásokon kívül eljöttek az ovisok, és az egyik szomszédos település, Fáj iskolájából is érkeztek gyerekek. Sajnos a környéken tombolt a bárányhimlő, így sokan nem tudtak részt venni az előadáson. Reméljük, mindenki jobban van már!

Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat játszottuk, ez alkalommal Józsival. Az előadás jól ment, eltekintve attól, hogy a picik közül néhányan megijedtek és sírni kezdtek. A legjobb megoldás ilyenkor, ha az ijedt apróságot ölünkbe vesszük és kicsit távolabb megyünk vele, amíg meg nem nyugszik.

A műsor végén táncoltunk a gyerekekkel. Nagyon tetszett nekik Gryllus Vilmos Tigris című dala. A búcsúzkodás most is sokáig tartott, hiszen mindhármunkhoz szinte egyesével jött oda minden gyerek elköszönni.

Miután átöltöztünk és összepakoltunk, Zolival és Terivel beszélgettünk az iskoláról. Megtudtuk, hogy Fulókércsen csak alsó tagozat van, a gyerekek összevont osztályokban tanulnak, összesen 27-en.

Ezután Zoli körbevezetett bennünket a faluban és családjának több tagjával is találkozhattunk. Sok bajról, nehézségről számoltak be nekünk. Elmondásuk szerint az egyik legnagyobb probléma a cigányságon belüli széthúzás, viszálykodás, amely a tenni akarók dolgát is nagyon megnehezíti.

Köszönjük szépen Zolinak és Terinek a szervezésben való segítségét és további sok erőt és kitartást kívánunk Nekik munkájukhoz!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr