hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Dombegyház, 2013. február 06.

Balsaráti Vitus János Általános Iskola, 100 néző

Dombegyház nagyközség Békés megye Mezőkovácsházai kistérségében. A település Békés megye délkeleti részén található, a fővárostól 260 km-re. Békéscsabától mért távolsága több mint 50 km. Szomszédos települések Magyarországon: Battonya, Kevermes, Kisdombegyház, Románia felől: Kisvarjas, Nagyiratos. Lakosainak száma 2000 fő körül van.

A Balsaráti Vitus János Általános Iskolába (http://balsarati.hu/) 170 diák tanul, 20 pedagógus dolgozik velük. Évfolyamonként 1-1 osztály van, átlagosan 20 gyerek jár egy osztályba. 123 tanuló hátrányos, 69 pedig halmozottan hátrányos helyzetű.

Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat az iskola nagy tornatermében tartottuk. Az alsósokon kívül itt voltak az 5. és 6. osztályos gyerekek is. A kisebbek elől, szőnyegeken, a nagyobbak hátul, padokon foglaltak helyet. Ezen a napon ez volt a második előadásunk (előtte Battonyán játszottunk), s talán az új számok (karikás zsonglőrszám és új dal) okozta izgalmak, talán az előző előadás nehézségei (elhangolódott ukulele, hatalmas, rossz akusztikájú tornaterem) fárasztottak el bennünket, mindenesetre néha mindhárman kiestünk a kellő koncentrációból, s így akadtak kisebb bakik. Szerencsére ez nem vett el túl sokat az előadás lendületéből, s mivel igazán kedves és lelkes közönségünk volt, végül jól sikerült a műsor.

Átöltözés után szerencsére volt alkalmunk néhány mondatot váltani az iskola igazgatónőjével. Tőle tudjuk, hogy az intézmény 2006 óta részt vesz az Integrált Pedagógiai Programban (IPR). Ennek keretén belül az összes itt dolgozó pedagógus rendszeres továbbképzésen vesz részt. A Programnak köszönhetően iskolakezdéskor minden diák bőséges tanszercsomagot kap, lehetőség nyílik kirándulások, multikulturális projektek, egyéb rendezvények megrendezésére is. Ez a beszélgetés is arról győzött meg minket, hogy milyen nagyszerű lehetőséget jelent az IPR a benne részt vevő iskoláknak. További sikereket és jó munkát kívánunk a dombegyházi Balsaráti Vitus János Általános Iskola dolgozóinak és diákjainak!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr