hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Budapest, 2012. december 04.

Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Gimnázium, 60 néző

A X. kerületi MÁV-telepen és a VIII. kerületben 2004 szeptembere óta működik a Wesley János Óvoda, Általános Iskola Szakiskola és Gimnázium (http://www.wesley.hu/). Tanulóinak létszáma a fiatal felnőttek oktatásának elindításával évente átlagosan közel 200 főre tehető. Az általános iskolába 80 gyerek jár, s körülbelül 20 pedagógus foglalkozik velük.

Mi a MÁV-telepen található épületben, illetve az ahhoz tartozó, de külön épületben levő tornateremben játszottunk. Az első sorokban az ovisok ültek, mögöttük az alsósok, s hátul néhány felsős is figyelte az előadást. Az Irány Alaszka! című előadásunkat játszottuk. Az előadás legmulatságosabb momentuma az volt, amikor a színpadra hívott kisfiú, ahelyett, hogy megitta volna a neki adott vizet, Ödön példáját követve inkább leköpte vele a Mamát, majd a csészében maradt vizet is rálocsolta. Ezt bizony mi sem bírtuk ki nevetés nélkül, s nem kis munkába került a kedélyek megnyugtatása. Az előadás után most is táncoltunk a gyerekekkel.

Ezúttal meglehetősen nagy sajtónyilvánosság előtt játszottunk. Az előadás után riportot készített velünk Horváth Balázs az Index, és Kis Bea az MR1 Kossuth Rádió riportere. A riportok elérhetőek honlapunkon az alábbi linken: http://bohocokalathataron.hu/sajto.html.  A riportok elsődleges apropója hagyományos karácsonyi adománygyűjtési akciónk volt.

Sajnos az igazgatónőt az előadás után már nem találtuk meg. Találkoztunk azonban egy ismerőssel, Majsai Virág Eszterrel, aki itt is és a Lakatos Menyhért Iskolában – itt korábban mi is jártunk – is tanít. Néhány szót váltottunk Vele. Megtudtuk, hogy ebbe az iskolába elsősorban két közeli telepről, a Hős utcából és a Pongrácz-telepről járnak gyerekek. Az év elején elég nagy volt a fluktuáció, hiszen sok család változtatja lakhelyét attól függően, hol van éppen munkalehetőség, mostanra nagyjából stabilizálódott a helyzet.

Az udvaron kifelé menet találkoztunk néhány kislánnyal, akik látták az előadást, s olyan sikítások és lelkendezések közepette köszöntek el tőlük, amelyet a legnagyobb sztárok is megirigyelhetnek a vörös szőnyegen való vonulásukkor.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr