hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Budapest, 2011. december 05.

Vörösmarty Mihály Általános Iskola, 80 néző

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Budapest VI. kerületében, a Vörösmarty utcában található. Az intézmény nagy múltra tekint vissza, elődjét a Skót Misszió alapította. Az első iskolai osztály 1844-ben indult, ekkor még a Hold utcában. Az új Vörösmarty utcai épületet 1910. szeptember 4-én avatták fel ünnepélyes keretek között. Az eredeti hatszintes épületben ma az alagsortól a 4. emeletig minden szinten folyik az oktatás. Az iskola 1990-ben vette fel a reformkori költő, Vörösmarty Mihály nevét. Az iskolában az angol és a matematika tagozat mellett logopédiai osztályok is működnek. 240 gyerek tanul itt. Az iskolában 2004 óta működik a Yehudi Menuhin által elindított nemzetközi MUS-E program. A program célja az elfogadásra, az önképviseletre, együttélésre, együttműködésre nevelés a művészetek segítségével. A programról információk találhatók az alábbi oldalon: www.mus-e.hu.

Cirkusz Ödön küldeménye című előadásunkat játszottuk. A helyszín az iskola nem túl nagy, de kellemes atmoszférájú tornaterme volt, amelyet tornaóra keretében néhány diák rendezett be nekünk. Az előadáson a 80 alsós diák és persze pedagógusaik vettek részt. Egy részük egy korábbi alkalommal már látta a másik darabunkat az Új Színházban, így ők ismerősként üdvözöltek bennünket. Az előadás jól sikerült, a gyerekek lelkesek, érdeklődők voltak, a játékunk lendületes, energikus. Egy elfelejtett kellék – Piperke tükre kimaradt a kellékeket szállító és egyben kellékként is szolgáló rózsaszín bőröndből – új játékkal gazdagította a műsort: a gyerekek feltartott tenyerét használtam tükörként, ez az elem jól működött, így innentől fogva beépítettük az előadásba. A műsor végén szerencsére most is lehetőségünk adódott táncolni a gyerekekkel.

Sajnos, bár szerettünk volna, nem volt alkalmunk az iskola igazgatójával, vagy pedagógusával beszélgetni az előadás után.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr