hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Budapest, 2012. november 30.

SZÉRA Alapítvány, 70 fő

A SZÉRA, azaz Szociális ésRehabilitációs Alapítvány (http://www.szera.eu/news.php) 2000 óta működik.Az Alapítvány családos és egyedülálló hajléktalanok, valamint bántalmazott családok segítését végzi intézményhálózatában.

Három épületben 53 család, mintegy 200 ember lakik most az Alapítványnál. Egyik céljuk az intézményekben lakók lakáshelyzetének rendezése oly módon, hogy a lakásprobléma rendezésében az érintettek is aktívan részt vehessenek. Céljaik között szerepel az is, hogy biztosítsák az intézményekben lakó családokban nevelkedő gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges körülményeket. Céljuk továbbá a közösségépítés, ennek érdekében rendszeresen szerveznek gyerekprogramokat. Ennek köszönhetően jutottunk el mi is hozzájuk.

Az előadás a XV. kerületben, egy régi kultúrházban volt, melyet a Menedékház Alapítvánnyal együttműködve használhat a SZÉRA. Sajnos az emelt színpad a magasított rivaldával számunkra nem a legalkalmasabb játszóhely, de szerencsére kezdés előtt volt időnk kitalálni, hogy hogyan használjuk majd ezt a teret. Az Irány Alaszka! című előadásunkat játszottuk. Ezúttal a csodacsap nevű világszám nélkül, mert annak kellékeit sajnos otthon hagytuk. Az előadás nagyon jól sikerült, a nézők – felnőttek és gyerekek egyaránt – lelkesen követték a történetet.

Az előadás után két helyszínen játszottunk a gyerekekkel és szüleikkel. A kicsikkel egy kisebb teremben körjátékokat, szobros játékot játszottunk, énekeltünk, rajzoltunk az előadásról. A nagyobb gyerekek és a felnőttek a színházteremben sorversenyeztek. A játékok lebonyolításában csoportunk tagjain kívül saját és az Alapítvány önkéntesei segítkeztek.

Azt, hogy mindenki nagyon jól érezte magát ezen a délutánon, mi sem bizonyítja jobban, hogy az elköszönéskor két anyuka gyerekeikkel megszólította Yvette-t, s ezt kérdezték tőle: „Lehetnénk-e mi is bohócok? Bevennétek-e minket is?”

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr