hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Bódvalenke, 2012. december 09.

Kultúrház, 60 néző

Bódvalenke törpefalu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Edelényi kistérségben, Miskolctól 57 kilométerre északra. A településen 220-an élnek. A legutóbbi népszámláláson a lakosság 65%-a magyar, 35%-a cigány nemzetiségűnek vallotta magát. A gyakorlatban a népesség kilenctizede cigány. A falu néhány éve országszerte ismertté vált a freskófalu projektnek köszönhetően. 2009-ben Pásztor Eszter kezdeményezésére az Európa Műhely Kulturális és Közművelődési Társaság (fenntartója a Magyarországi Református Egyház, a program főtámogatója 2009 óta a CIB Alapítvány) úgy döntött, hogy roma művészeket kér fel a tűzfalak kifestésére (ehhez a kiválasztott falat újravakolják). Ezzel a Közép-Európában egyedülálló látványossággal próbálnak turistákat csábítani a helyszínre; egyúttal az infrastruktúrát is próbálják fejleszteni.

Bódvalenkén az előző évadban többször jártunk. Játszottuk már mindkét előadásunkat, s drámafoglalkozásokat is tartottunk. Ebben az évadban is szeretnénk ápolni a kapcsolatot és folytatni ezt a munkát a faluban. Az idei első alkalommal először eljátszottuk Irány Alaszka! című előadásunkat, majd játékos családi vetélkedőt tartottunk. Az előadás izgalmát elsősorban az adta számunkra, hogy karácsony közeledtével egy kicsit mi is ünnepivé szerettük volna alakítani az előadást, így a világszám most a csodacsap trükk helyett szaloncukor-varázslás volt. Úton Bódvalenke felé a kisbuszban sokat gyakoroltuk az új trükköt, de megérte, mert nagy sikere lett.

Az előadás utáni családi vetélkedőben felnőttek és gyerekek együtt vettek részt, önkénteseink segítettek a lebonyolításban. Csapatnevet és csapatdalt választottak a csapatok, majd különböző tréfás, elsősorban az együttműködési készséget fejlesztő feladatokat kaptak. Nagyon jó volt a hangulat, bár az egészen picik nem tudták kivenni részüket a játékból.

A játék végeztével mindenkitől egy mandarinnal köszöntünk el. Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr