hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Barcs, 2012. február 13.

Arany János Tagiskola, 160 néző

Barcs (németül Draustadt, horvátul Barča) város Somogy megyében, a Barcsi kistérségben. A Barcsi kistérség természetes központja, a horvát határ és a Dráva folyó mellett helyezkedik el. A város a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik. Lakosainak száma körülbelül 11 000 fő.

Az Arany János Általános Iskola a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézmények egyik tagiskolája. Az intézmény 1978 óta működik, két éve felújították, így egy nagyon szép, modern, jól felszerelt, kellemes hangulatú iskolába érkeztünk ezen a napon. Amint azt az iskola igazgatónőjétől megtudtuk, összesen mintegy 400 diák jár ide, közülük 200 gyerek hátrányos, 78 halmozottan hátrányos helyzetű. Az osztályok átlagos létszáma 26 fő.

Mikor megláttuk játszóhelyünket, az iskola óriási tornatermét, kicsit aggódtunk, mert ilyen nagy térben mindig nehezebb összetartani az energiákat, nehezebb játszani. Az előadás alatt ez a félelmünk azonban szerencsére alaptalannak bizonyult, hiszen mind a kb. 160 néző lelkes figyelemmel követte az eseményeket. Frissen és lendületesen tudtunk mindhárman játszani, s a gyerekektől kapott folyamatos pozitív visszacsatolás is növelte energiánkat és játékkedvünket. Sajnos az előadást záró közös tánc ez alkalommal elmaradt, hiszen sietnünk kellett a következő helyszínre.

Mielőtt tovább indultunk volna, váltottunk néhány szót az igazgatónővel, aki nagyon készségesen felelt kérdéseinkre. Megtudtuk, hogy az iskola részt vesz az Integrált Pedagógiai Rendszer programjában. Azt is elmondta, hogy rendszeresen foglalkoztatnak közmunkásokat. Örömmel hallottuk, hogy az iskolában dolgozó pedagógiai asszisztens roma, illetve azt is, hogy az iskola fontosnak tartja a helyi RKÖ-vel (Roma Kisebbségi Önkormányzat) való együttműködést, mert ezen a szervezeten keresztül könnyebben elérhetőek lesznek az egyébként kevésbé együttműködő szülők is.

Kellemes élményekkel gazdagodva köszöntünk el ebből az iskolából, és siettünk tovább egy másik barcsi iskolába, a Deák Ferenc Általános Iskolába.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr