hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Barcs, 2012. február 13.

Deák Ferenc Általános Iskola, 140 néző

Barcs (németül Draustadt, horvátul Barča) város Somogy megyében, a Barcsi kistérségben. A Barcsi kistérség természetes központja, a horvát határ és a Dráva folyó mellett helyezkedik el. A város a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik. Lakosainak száma körülbelül 11 000 fő.

A Deák Ferenc Általános Iskola a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézmények egyik tagiskolája. Első osztálytól nyolcadikig járnak ide a gyerekek, összesen 547-en. 271 tanuló hátrányos, 90 pedig halmozottan hátrányos helyzetű. Elsőtől harmadik osztályig iskolaotthon működik, 190 diákkal, negyediktől nyolcadikig pedig napközi, amit 173-an vesznek igénybe. Összesen 46 pedagógus dolgozik itt, az iskolánk van saját fejlesztő pedagógusa is. Az épületet 2011-ben újították fel, így most nagyon szép környezetben tanulhatnak az ide járó gyerekek.

Az iskola igazgatónője sajnos rossz hírrel fogadott minket: vélhetően a nagy hideg miatt az iskola vízvezetékrendszere meghibásodott. Mivel a tornatermet is elöntötte a víz, nem tudtunk ott játszani, ahogyan az az előzetes tervekben szerepelt. Kényszermegoldásként az ebédlőben rendeztük be a játszó- és nézőteret. A körülmények sajátossága ebben az esetben kifejezetten jót tett az előadásnak. Sok új helyzet, játék született, ami frissebbé, lendületesebbé tette a műsort, amit mi is és a gyerekek is nagyon élveztünk. Sajnos, délután lévén, a gyerekeknek az előadás után el kellett sietniük, így a közös tánc most elmaradt.

Miután átöltöztünk, még váltottunk néhány szót az iskola igazgatónőjével, aki elmondta, hogy részt vesznek az Integrációs Pedagógiai Rendszerben, illetve azt is, hogy iskolájukban a gyerekek az első osztálytól tanulnak idegen nyelvet, valamint, hogy a többi mellett működik náluk német kéttannyelvű tagozat is. Nem akartuk hosszan feltartani az igazgatónőt, hiszen intézkednie kellet a vízvezeték javításának ügyében. Reméljük, azóta megoldódott a probléma!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr