hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Beregdaróc, 2016. január 18.

Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Szakközépiskola és Gimnázium Beregdaróci Tagiskola, 80 nézőBeregdaróc község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Vásárosnaményi járásban. Lakosainak száma 2015. januári adatok szerint 950 fő.

Decemberben már jártunk ezen a környéken, akkor kaptunk egy újabb meghívást az itteni Wesley János intézmények vezetőjétől, Vattamány Gyulától még két tagintézményükbe. Így ezen a napon Beregdarócon és Tiszaszentmártonban is eljátszottuk Irány Alaszka! című előadásunkat. Először a beregdaróci iskolában jártunk.

A tornateremben játszottunk, ahol az iskola minden tanulója, elsőstől a nyolcadikosig, megnézte az előadást. Ilyenkor egy kicsit mindig izgulunk, hogy vajon a nagyobbak hogyan fogadják majd a Cirkusz családot, de szerencsére izgalmunk most (is) feleslegesnek bizonyult: még a hátsó sorokban ülő nagyfiúk is beszálltak a játékba, sokat nevettek és figyelték a történetet. Hát még a kisebbek! Ők a lánykérés előtt, a legizgalmasabb pillanatokban együtt skandálták, hogy „Van benne valami!”, hogy Piperke végre vegye már észre a pamacsban rejtőző jegygyűrűt. Az előadást közös, vidám tánccal zártuk.

Volt egy kis időnk, így tudtunk néhány mondatot váltani az iskola vezetőjével, Tóthné Szűcs Edittel és helyettesével, Kelemenné Szabó Ildikóval. Tőlük tudjuk, hogy az iskolába 79 gyerek jár, közülük  22 hátrányos helyzetű, 39 pedig halmozottan hátrányos helyzetű. Az iskolában van művészeti oktatás is, melyen 65-en vesznek részt. Grafikát, furulyát és zongorát tanulhatnak a gyerekek. Elmondták azt is, hogy iskolájuk részt vett az IPR programban, melynek köszönhetően számos kulturális programot tudtak szervezni, ám annak  megszűnése óta nem jut pénz ilyesmire. Márpedig nagy szükség lenne rá, mert ahogyan Edit mondta: „Itt kint a végeken nincs pénz, nincs lehetőség. A gyerekek nem jutnak el sehova.”
 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr