hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Tatabánya, 2015. december 09.

Füzes utcai Roma Nemzetiségi Általános Iskola, 80 nézőA Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője a hvg.hu honlapján olvasott Csoportunkról. Érdekesnek tartotta munkánkat, ezért hívta meg az általuk támogatott iskolába Az Űr-Zűr című előadásunkat. Immár több éves hagyomány, hogy a főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja Mikulás napi programokat szervez az iskolában, ennek keretében hívtak meg minket. Rajtunk kívül boxolók tartottak bemutatót és volt autentikus cigány táncház is.

Az iskola tornatermében állítottuk fel a díszletünket, s nagyobb fiúk segítségével itt rendeztük be a nézőteret. A hangosítás összeállítása nem ment egyszerűen, de végül minden megoldódott.  A gyerekek is időben megérkeztek, elfoglalták a helyüket és már kezdődött is a zűr. Nézőink szinte az első pillanatban felvették a történet fonalát és végig nagyon lelkesen követték azt. Hirobitnak óriási sikere volt, minden gyerek pacsizni akart vele a Hirobit-show alatt.

Az előadás után beszélgettünk az iskola igazgatójával, Pintér Péterrel, aki elmondta, hogy a két közeli telepről járnak ide gyerekek. Azt is mondta, hogy nem könnyű munka az övé, de szerencsére nagyon jó a tantestület, így könnyebben meg tudják oldani a felmerülő problémákat. Azzal köszöntünk el egymástól, hogy tartjuk a kapcsolatot, s az iskola egyéb programjain is szívesen részt veszünk majd a jövőben.
 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr