hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Gyöngyösmellék, 2014 december 17.

Gyöngyösmellék, Közösségi Ház, 110 néző

Gyöngyösmellék község Baranya megyében, a Szigetvári járásban. Zsáktelepülés, lakóinak száma kb. 300 fő.

A település művelődési házában nagyon kedvesen fogadtak minket. A kezdésre meg is telt a nagyon szépen rendben tartott színházterem, sok család érkezett, hogy megnézze az Irány Alaszká!-t. Felnőttek és gyerekek egyaránt jól szórakoztak, mindenki nagyon drukkolt a leánykérés sikerének.

Az előadás után közösen játszottunk, majd előkerültek a rágcsálnivalók és üdítők, mindenki vidáman eszegetett és iszogatott, beszélgetett. Nagyon jó volt a hangulat. Ezután két csoportra váltunk, s csakúgy,mint délelőtt, a nagyobbakkal most is zsonglőrködni tanultunk, a kisebbekkel pedig körjátékokat játszottunk.

Az est végén sokat beszélgettünk Festő Évával, a Szigetvári Térség Gyerekesély Programjának munkatársával. Lelkesen beszélt munkájukról, de a nehézségeket sem rejtette véka alá. A faluról elmondta, hogy ősszesen 100 háztartás található, a lakosok kb. egy harmada 18 éven aluli. A településen semmi munkalehetőség nincs, a felnőttek 10%-a tud eljárni dolgozni a környéken, a faluban egy család gazdálkodó. Magas a csupán 8 osztályt, vagy az azt sem elvégzők aránya. A lakosság mintegy fele mélyszegénységben él. A 2012 októbere óta működő Gyerekesély Program több lehetőséget is biztosít a falu lakóinak. Kora gyerekkori programjuk segítséget nyújt az egészen kicsi gyerekeknek és szüleiknek, tanulássegítő programjuk pedig az iskolásokat támogatja. A Művelődési Házban lehetőség van a fürdőszoba használatára és mosni is lehet.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr