hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Pécs-Somogy, 2014. december 17.

Pécs-Somogy, Budai-Várkapu Iskola, 55 néző

Somogy 1954 óta Pécshez tartozó egykor önálló község Vasas ésMecsekszabolcs között. Lakóinak száma 2001-ben 1960 volt.

Turnénk első állomása a pécs-somogyi Budai-Várkapu Iskola, illetve a közelében található Művelődési Ház volt. A szervezésben az intézmény főigazgatója, Csovcsics Erika segített. Amikor megérkeztünk, a gyerekek egy másnapi programra, a Tegyünk Egymásért Egyesület (http://pck.ckh.hu/tegyunk-egymasert-egyesulet) által szervezett Mindenki karácsonyára készültek, ahol ők is felléptek karácsonyi dalokkal és versekkel.

Előadásunkat (Irány Alaszka!) a Művelődési Ház színpadán játszottuk.  Az előadáson a teljes iskola részt vett, kivéve a másodikosokat, mert ők külföldön voltak épp. A gyerekeknek nagyon tetszett az előadás, sokat nevettek, s a történet előre haladtával egyre gyakrabban kiabálták be Piperkének Ödön titkát, azaz hogy: "Gyűrű van nála!".

Az előadás után a Mama vezetésével közösen játszottunk szobrosat, tűz-víz-repülőt és egy számunkra is új játékot, az "éltetőt" (a játék alapja a kő-papír-olló, mindig a nyertest kell éljenezni, így a végén egyetlen gyerek nevét skandálja mindenki.) A játék után a gyerekek pogácsát, kalácsot és teát kaptak.

A közös játék és tízórai után két csoportra váltunk. Ödön és Mama a nagyobbakkal maradt. Ők először ritmusjátékokat játszottak, majd mindenki kapott eszközt, s elkezdtek zsonglőrködni.

A kisebbek Piperkével és az önkéntesekkel átmentek az iskolába és ott az egyik teremben körjátékokat játszottak, majd lerajzolták, hogy mi tetszett nekik leginkább az előadásban. A foglalkozások után átadtuk mindenkinek az ajándékba hozott csokit és üdítőt, majd elköszöntünk és indultunk tovább a délutáni előadás helyszínére, Gyöngyösmellékre.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr