hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Vásárosdombó, 2014. november 24.

Vásárosdombói Általános Iskola, 110 néző

Vásárosdombó község Baranya m.egyében, a Sásdi kistérségben. Lakóinak száma 1100 fő körül mozog. A kistérség jellegzetes aprófalvas szerkezetű: a 27 településből 21-ben a lakosok száma nem éri el az 500 főt. A kistérség közoktatási intézményeiben tanuló diákok 60%-a hátrányos helyzetű, 30%-a halmozottan hátrányos helyzetű. Nagy a munkanélküliség, a gyerekes családok harmadában nincs foglalkoztatott felnőtt.

Ezen a településen, ebben az iskolában 2012 nyarán már jártunk egyszer a Gyermekesély Programmal együttműködve. Az iskolába 200 diák jár, közülük az alsósok és néhány felsős nézte meg és izgulta végig most az Irány Alaszka! című előadásunkat. Kicsit megnehezítette a játékot, hogy a tágas és nagyon szép aula, ahol játszottunk, kőlapokkal van burkolva, ami nagyon csúszik. Így a futkorászós, ugrálós elemeket valamivel óvatosabban kellett csinálnunk. Szerencsére ez nem igen érződött az előadás és főleg a nézők hangulatán.

Az előadás után beszélgettünk a fiatal igazgatóhelyettessel, Lantos Attilával. Büszkén mesélte, hogy az iskolában művészetterápia működik, amelyen a tehetséges diákok mellett a 24 SNI-s tanuló vesz részt. Nagyon népszerű a zeneiskola is. Megtudtuk, hogy a tanulók nagy része, 170 fő hátrányos helyzetű, közülük 35-en pedig halmozottan hátrányos helyzetű. Az IPR (Integrált Pedagógiai Rendszer) program, amelyben ez az iskola is részt vesz, sokat tud segíteni. Mint megtudtuk azonban, most kénytelenek voltak leállni a program folytatásával, mert nem érkeztek meg a támogatási összegek. Reméljük, hamarosan megoldódik ez a helyzet!


 

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr