hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Tarnabod, 2014. szeptember 01.

Máltai Óvoda és Általános Iskola, 130 néző

Tarnabod község Heves megye déli részén, Hevestől 13 kilométerre, Egertől 32 kilométer távolságra található, 845 lakóval rendelkező település. 2001-ben a település lakosságának 66%-a magyar, 34%-a cigány nemzetiségűnek vallotta magát. A község neve ismerősen csenghet hiszen 2008-ban elsőként csatlakozott  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a szociális tárca és a Hajléktalanokért Közalapítvány által létrehozott Befogadó Falu-programhoz.

Erre a fellépésre Tóth Ákostól, az Age of Hope Alapítvány vezetőjétől kaptunk felkérést. 2010 őszén már jártunk itt egyszer, akkor az Olvassunk együtt! program keretében. Az iskolát és óvodát azóta átvette a Máltai Szeretetszolgálat, s most ők a fenntartók. Láthatóan, s az igazgató úr, Maszlag Imre elmondása szerint is nagyon jót tett ez a változás az intézménynek. Felújították az épületet a szülők segítségével, rendbe tették az udvart, sőt, konténerekben még új tantermeket is kialakítottak. Ezzel együtt folyamatosan növekszik az itt tanulók létszáma is, jelenleg 120 körül van az iskolások száma, az óvodába pedig több mint 50 kisgyermek jár.

Előadásunkat az évnyitó ünnepség részeként az iskolaudvaron tartottuk, szerencsére nagyon szép volt az idő. S habár a júniusi turnénk óta nem játszottuk az előadást, mondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült. A gyerekek nagyon sokat nevettek és mi is kifejezetten jól éreztük magunkat.

Az előadás után beszélgettünk Imrével, s ő is arról számolt be, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Az évnyitón hivatalból jelen lévő Oktatási Bizottság egyik tagját idézte is: „Csilla, az Oktatási Bizottság tagja, azt mondta, hogy olyan haláli az előadásotok, hogy nem is akar elmenni. Kár, hogy máshol is most van az évnyitó.”


 


 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr