hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Bódvalenke, 2014. június  25.

Kultúrház, 60 néző

Bódvalenke törpefalu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Edelényi kistérségben, Miskolctól 57 kilométerre északra. A településen 220-an élnek. A legutóbbi népszámláláson a lakosság 65%-a magyar, 35%-a cigány nemzetiségűnek vallotta magát. A gyakorlatban a népesség kilenctizede cigány. A falu néhány éve országszerte ismertté vált a freskófalu projektnek köszönhetően. Az előző években csoportunk már többször járt a településen, játszottuk már mindhárom előadásunkat, s drámafoglalkozásokat is tartottunk. Fontosnak tartjuk, hogy a már kialakított személyes kapcsolatokat – elsősorban a lenkei gyerekekkel – időről-időre megerősítsük, ezért döntöttünk úgy, hogy idén turnénk egyik állomása Bódvalenke lesz.

Tornanádaskai előadásunkat követően érkeztünk Bódvalenkére. Sokan már a kapukban vagy az utcán vártak minket. Néhány gyerek segítségével berendeztük a Kultúrház apró színháztermét, s már kezdődhetett is az előadás. Bár nézőink többsége már látta az Irány Alaszka! Című előadásunkat, mégis olyan lelkesedéssel és izgalommal követték, mintha először látnák. A színészcsere miatti új Ödönt is hamar megkedvelték.

Előadás után még korcsoportokra osztva játszottunk a gyerekekkel, majd meglátogattuk régi kedves ismerősünk, Esti Nóra Waldorf-pedagógus egyre szépülő VarázsGarázsát, a helyet, ahol foglalkozásait tartja. Megnézegettük a gyerekek rajzait és egyéb kézműves alkotásait, varázsoltunk néhány bohócorrot, sőt, még egy, a gyerekek által alakított zenekar kedvünkért rögtönzött minikoncertjének is részesei lehettünk. Reméljük, hamarosan újra találkozhatunk az itteniekkel!

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr