hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Tornanádaska, 2014. június  25.

Művelődési Ház, 80 néző

Tornanádaska község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Edelényi kistérségben. A település rendelkezik Magyarország legészakibb vasútállomásával. Lakosainak száma 500 fő körül van. Tavasszal sokat lehetett hallani a településről a médiában, annak a sajnálatos dolognak a kapcsán, hogy a viharok hatalmas károkat okoztak az épületekben, elsősorban a lakóházakban, ezzel tovább   rontva az itt élők amúgy is igen nehéz helyzetét.

Csereháti turnénk második napjának első állomása volt Tornanádaska. Előadásunkra teljesen megtelt a helyi Művelődési Ház. Felnőttek és gyerekek egyaránt érkeztek, jöttek az ovisok is az óvónénikkel. Mi egy kicsit fáradtabbak voltunk, mint az előző napon, ez talán némileg érzékelhető volt az előadás alatt is. A közönség visszajelzései viszont azt mutatták, hogy ők ezt nem igazán érezték, nagy elánnal követték az előadást. Ismét nagy sikere volt Ödön zsonglőr bemutatójának is.

Az előadás után a Művelődési Ház előtti parkos részen 3 csoportban játszottunk a gyerekekkel: Piperke az ovisokkal körjtékozott, Ödön zsonglőrködést tanított, a Mama pedig önkénteseink segítségével sorjátékot vezetett.

A játékokat befejezve még töltöttünk egy kis időt Tornanádaskán, így lehetőségünk volt beszélgetni néhány itt lakóval. Elmondták, hogy helyzetük meglehetősen nehéz, s bár házaikba már mindenki visszaköltözhetett, a viharkárok rendkívüli nehézségeket okoztak sok családnak. Nagyon hálásak voltak, hogy ott jártunk, hiszen mint az egyik anyuka mondta: "Jöhetnének minden hónapban. Nem is tudom, mikor láttak itt ilyet a gyerekek. Az enyémek biztos, hogy soha."


 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr