hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Zalaegerszeg, 2013. július 14.

Aquacity, 80 néző

2013 júliusának első két hetében első alkalommal rendezték meg a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált a Manna Produkció és a Kvártélyház Szabadtéri Színház szervezésében. Ennek során több független színházi társulat is bemutatkozhatott a városban. A kéthetes fesztivál programjában szerepelt színház, zene, irodalmi beszélgetéssorozat kortárs írókkal, felolvasószínház és bábelőadás is. A részletes program a www.kvartelyhaz.hu oldalon olvasható. A rendezvényre csoportunk is meghívást kapott, mindkét előadásunkat eljátszottuk a zalaegerszegi Aquacityben. Bár ebben az esetben nem kifejezetten hátrányos helyzetű településről volt szó, mégis fontosnak tartottuk a részvételt, hiszen a térségben kevés a független, s főleg a független gyermekszínházi esemény.

A helyszín már ismerős volt, hiszen az előző héten is jártunk itt. Mint akkor, most is a büfék szomszédságában, fák árnyékában feszítettük ki a molinónkat. Bár a három bohóc ez alkalommal is elég nagy feltűnést keltett a strandolók körében,most sem volt könnyű a nyári forróságban felvenni a harcot a medencék enyhet adó, hűsítő vizével. Előző héten már bevált, így most is mindkét előadás előtt előbb körbejártunk és közönséget toboroztunk. Az előadásokba igyekeztünk bejátszani a helyszín kínálta lehetőségeket, ez gyakran új, spontán poénokhoz, gegekhez vezetett. Nagyon nagy energiával kellett játszanunk, hogy a folyamatos alapzaj, a nagy meleg, a strand ingerdús környezetében is le tudjuk kötni nézőink figyelmét. Hogy ez jól sikerült, azt az bizonyítja, hogy a délutáni előadáson többen voltak, mint az elsőn. Aki látta az elsőt, az szinte kivétel nélkül jött a folytatásra is, s hozzájuk néhány új néző is csatlakozott.

Örömmel konstatáltuk, hogy előadásainkkal sikerült hozzáadni a strandolás örömeihez még több felhőtlen jókedvet és szórakozást gyereknek és felnőttnek egyaránt.

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr