hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Budapest, 2013. december 11.

Menedékház Alapítvány, Családok Átmeneti Otthona, 30 néző

A Menedékház Alapítvány (http://www.menedekhaz.hu/) 2005 óta működik. Elsősorban hajléktalan emberek és családok reintegrációjával foglalkozik. Az alapítvány négy típusú intézményben (Nappali Melegedő, Éjjeli Menedékhely, Családok Átmeneti Otthonai, „12” Ágy Program – ez utóbbi krízisprogram, jelenleg támogatás hiányában nem működik.) naponta több mint 160 embernek biztosít lakhatást illetve egyéb szociális ellátást. Az állami normatíva mellett pályázatokból és adományokból tartják fent ezeket.  Mi a XI. kerületben található Családok Átmeneti Otthonaiban (CsÁO) jártunk.

Az intézmény az ország egész területéről fogad nehéz helyzetbe került, rászoruló családokat, egyedülálló várandós kismamákat, hogy átmeneti gondozás keretében megpróbáljon segíteni rajtuk. E segítség nélkül a családokra sokszor a széthullás, a felnőttekre a hajléktalanság, s ezzel együtt gyerekeik elvesztése várna. A Muskétás utcai épület földszintjén található a 40 év fölötti hajléktalanok éjjeli menedékhelye. Az első és második szinten pedig a Családok Átmeneti Otthonainak szobái. Jelenleg 42 gyerek lakik itt.

Most másodjára jártunk itt. Tavaly novemberi látogatásunk óta a tornaszobát felújították, kifestették és parkettázták. Az előadást – Cirkusz Ödön küldeménye – kb. 30-an látták, az egész piciktől a szülőkig. Nagyon jó volt a hangulat, a gyerekek aktívak és lelkesek voltak, inkább arra kellett figyelnünk, hogy energiájukat fókuszálni tudjuk. Az előadás új eleme, a hip-hopos részek remekül működtek ebben a közegben.

Az előadás után önkéntesünk, Pénzes Judit vezetésével közösen játszottunk a gyerekekkel „tűz-víz-levegőt”, táncoltunk és végül mindenki megmutathatta, hogy milyen mozdulatot, mutatványt tud. Reméljük, mindenki jól érezte magát ezen az estén! Örömmel jövünk ide máskor is.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr