hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Zalaegerszeg, 2013. július 7.

Aquacity, 80 néző

2013 júliusának első két hetében első alkalommal rendezték meg a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált a Manna Produkció és a Kvártélyház Szabadtéri Színház szervezésében. Ennek során több független színházi társulat is bemutatkozhatott a városban. A kéthetes fesztivál programjában szerepelt színház, zene, irodalmi beszélgetéssorozat kortárs írókkal, felolvasószínház és bábelőadás is. A részletes program a www.kvartelyhaz.hu oldalon olvasható. A rendezvényre csoportunk is meghívást kapott, mindkét előadásunkat eljátszottuk a zalaegerszegi Aquacityben. Bár ebben az esetben nem kifejezetten hátrányos helyzetű településről volt szó, mégis fontosnak tartottuk a részvételt, hiszen a térségben kevés a független, s főleg a független gyermekszínházi esemény.

Megérkezésünkkor első és legfontosabb feladatunk volt, hogy feltérképezzük, hol tudjuk kialakítani a legideálisabb néző- és játszóteret. Szabadtéri előadásról lévén szó, több szempontot is figyelembe kellett venni, például, hogy lehetőleg a nézők árnyékban tudjanak helyet foglalni, ne tűzzön a szemükbe a nap, ne legyen zajos helyen, de azért ne is legyen eldugva a strand egy félreeső zugában. Végül a büfék szomszédságában, fák árnyékában feszítettük ki a molinónkat. Bár a három bohóc elég nagy feltűnést keltett a strandolók körében, nem volt könnyű a nyári forróságban felvenni a harcot a medencék enyhet adó, hűsítő vizével. Így mindkét előadás előtt előbb körbejártunk és közönséget toboroztunk. Az előadásokba igyekeztünk bejátszani a helyszín kínálta lehetőségeket, ez gyakran új, spontán poénokhoz, gegekhez vezetett. Nagyon nagy energiával kellett játszanunk, hogy a folyamatos alapzaj, a nagy meleg, a strand ingerdús környezetében is le tudjuk kötni nézőink figyelmét. Hogy ez jól sikerült, azt az bizonyítja, hogy a délutáni előadáson többen voltak, mint az elsőn. Aki látta az elsőt, az szinte kivétel nélkül jött a folytatásra is, s hozzájuk néhány új néző is csatlakozott.

Ezeken az előadásokon hasznos tapasztalatokra tettünk szert, hogy hogyan alkalmazkodjunk az általunk nem megszokott, kis túlzással szélsőséges körülményekhez.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr