hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Szemerei Általános Iskola, 100 néző

SzemereközségBorsod-Abaúj-Zemplén megyében, azEncsi kistérségben. A megye északi részén, aszlovákhatártól 5 kilométerre,Encstől19 kilométerre keletre fekszik. A településen jelenleg 430 fő lakik.

Bár a térségben már nagyon sok helyen jártunk, Szemerére most először jutottunk el, az Irány Alaszka! című előadásunkat játszottuk az iskola tornaszobájában. A gyerekek tornaszőnyegeken ültek, a nagyobbak és a pedagógusok pedig hátul és a fal mellett álltak. Az előadás jól sikerült, a gyerekek sokat nevettek és mi is jól éreztük magunkat, hiszen nagyon lelkes és kedves volt a közönség. A darabbéli lánykérés után most is közösen táncoltunk egy kicsit a gyerekekkel.

Előadás után az igazgatóhelyettessel, Olgával és egy tanítónővel beszélgettünk a településről és az iskoláról. Elmondták, hogy bár nehéz, mégsem teljesen kilátástalan a helyzet, mert elsősorban a Start munkaprogramnak köszönhetően a faluban mindenki dolgozik. Az iskolába járó gyerekek közül 94-en hátrányos, 76-an halmozottan hátrányos helyzetűek. Az iskolában 10 pedagógus és egy pedagógiai asszisztens dolgozik. Alsó tagozatra 26 gyerek jár, ők összevont osztályokban tanulnak.

A felső tagozatba Fájról és Fulókércsről is járnak gyerekek. A fájiak bejutása iskolabusszal megoldható, a fulókércsieknek viszont ennek hiányában a helyi közlekedést kell haszálniuk. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek minden nap reggel 6 órakor kell indulniuk. Ez különösen a téli hideg napokon okoz nehézséget. A pedagógusok most saját fizetésük egy részét ajánlották fel egy iskolabuszra. Mivel ez nem volt elég, mi is gyűjtést szerveztünk. Ezeknek az akcióknak köszönhetően mostanra együtt a pénz. Reméljük, a különjárat elindításához elengedhetetlen hivatalos ügymenet is legalább ennyire hatékony és gyors lesz, hogy a busz a hideg idő beállta előtt elindulhasson!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr