hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Szalaszendi Általános Iskola, 110 néző

Szalaszend község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encsi kistérségben. A Cserehát keleti oldalán, a Hernád völgyének nyugati oldalán fekszik. A legközelebbi város Encs 6 kilométerre található. Szalaszend lakosainak száma 1000 fő körül an.

A Szalaszendi Általános Iskolába 144 gyerek jár, 62%-uk hátrányos, 52%-uk pedig halmozottan hátrányos helyzetű. Eredetileg ezt az előadást a Szalaszendhez közel fekvő Fulókércsre terveztük, ahol 2012-ben kétszer is jártunk. A fulókércsi igazgatónő, Molnárné Terike javaslatára azonban inkább a tágasabb szalaszendi iskola mellett döntöttünk, ahová a fulókércsi gyerekeket is áthozták, így sokkal többen láthatták Irány Alaszka! című előadásunkat.

Az előadást az iskola tornatermében tartottuk. Nagyon jóleső érzés volt, hogy a fulókércsiek közül sokan már ismerősként üdvözölték Mamát, Piperkét és Ödönt. Mivel elég nagy volt a tér, igyekeztünk úgy ültetni a gyerekeket, hogy mi hárman játszók minél inkább be tudjuk fogni őket az energiánkkal. Tapasztalatból tudjuk, hogy ez akkor működik a leginkább, ha a nézőtér nem túl széles, ennek alapján rendeztük be tehát a rendelkezésünkre álló teret. Mint a nagyobb tornatermekben általában, itt is a mozgásos, dinamikus részek működtek a legjobban. Az előadásban elhangzó dalt is nagyon szerették a gyerekek, végig tapssal kísérték. Mint általában, ha lehetőség van rá, most is egy közös tánccal zártuk a műsort. Ennek során a gyerekeknek lehetőségük van közvetlen, akár fizikai kapcsolatba lépni velünk, játszókkal, beszélgetést kezdeményezhetnek, s ezt teszik is rendszeresen. Ez a közvetlen kontaktus nagyon fontos része munkánknak.

Az előadás után még hosszan beszélgettünk Terikével és a szalaszendi iskola igazgatóhelyettesével, Szaláncziné Németh Angélával. Akik az egyik legfőbb problémaként a következőt említették: „Az a baj, hogy az igazi, hétköznapi problémák megoldására nincs időnk, nem marad energiánk.” Reméljük, hogy az itt dolgozók elhivatottsága segít ezeknek a kis iskoláknak átvészelni jelenlegi nehéz helyzetüket!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr