hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

SKÁID, Petőfi Sándor Tagiskola, 110 néző

Salgótarjánmegyei jogú városÉszak-Magyarországon.Nógrád megyeszékhelye, népességét tekintveSzekszárdután a második legkisebbmegyeszékhelyMagyarországon. Lakóinak száma nem éri el a negyven ezret.

A Petőfi Sándor Tagiskolában márciusban jártunk először. Mint akkor, most is az iskola egyik kedves pedagógusa, Takácsné Megyeri Gabriella segített a szervezésben. Az iskolában 297 gyermek tanul, közülük 89% hátrányos helyzetű, 32% halmozottan hátrányos helyzetű tanuló. Van egy úgynevezett ifjúsági tagozat is, ahová azok járhatnak, akik betöltötték a 16. életévüket, de még nem végezték el az általános iskola 8 osztályát.

Előadásunk – az Irány Alaszka! - a tornateremben kapott helyet, mi pedig a könyvtárban öltöztünk. Az előadást az alsósok tornaszőnyegeken, tornapadokon és székeken ülve, a nagyobbak leghátul, állva nézték az előadást. Mint azt már sokszor megtapasztaltuk, a tornatermek akusztikája bizony gyakran borzasztóan rossz. Itt is meg kellett küzdenünk ezzel, ezért inkább a mozgásra, az akciókra helyeztük a hangsúlyt, s kevésbé a verbális részekre. Ilyen körülmények között a gyerekek figyelmének fenntartása mindig nehezebb feladat, több energiát igényel a színészektől. Igyekeztünk ennek megfelelően nagyon intenzíven játszani, s a sok nevetés és taps azt bizonyította, hogy ez sikerült, hiszen a nézők végig követték és élvezték az előadást.

Az előadás után sokat beszélgettünk Ibolya nénivel, az iskola szabadidő-szervezőjével és a gyermekvédelmi felelősként dolgozó Éva nénivel. Elmondták, hogy az iskola helyzete tavaly óta nem javult, bizony most is nagyon nehéz a fenntartás. Az anyagi gondok mellett ebben a tanévben az oktatást az is nehezíti, hogy a gyerekek egy része még mindig nem kapta meg a tankönyveit, nem érkezett meg időben a pótrendelés. Egyelőre a Klebelsberg Központtal sem zökkenőmentes az együttműködés. Erre egy szemléletes példa, hogy az iskolai karbantartót az iskola fizeti, annak eszközeit viszont a Központ, ami igencsak nehézzé teszi a mindennapi munka összehangolását. Reméljük, hogy ennek a nagy múlttal rendelkező iskolának hamarosan rendeződik a léte, hogy mind az itt dolgozók, mind pedig az itt tanulók egy harmonikusabb, nyugodtabb légkörben végezhessék munkájukat!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr