hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Vásárosdombó 2012. június 1.

Vásárosdombói Általános Iskola, 150 néző

Vásárosdombó község Baranya megyében, a Sásdi kistérségben. Lakóinak száma 1100 fő körül mozog. A kistérség jellegzetes aprófalvas szerkezetű: a 27 településből 21-ben a lakosok száma nem éri el az 500 főt. A kistérség közoktatási intézményeiben tanuló diákok 60%-a hátrányos helyzetű, 30%-a halmozottan hátrányos helyzetű. Nagy a munkanélküliség, a gyerekes családok harmadában nincs foglalkoztatott felnőtt.

A Gyermekesély Program közoktatásért felelős koordinátora, Deli Mária segített a vásárosdombói és gödrei utak megszervezésében, ottlétünkkor is végig ő kalauzolt bennünket. A Programról minden információ megtalálható az eselyteremtes.hu oldalon. Én csak azokat a dolgokat emelem most ki, amiket Mária személyesen mondott el nekünk. A Program 5 kistérségben működik, EU-s pályázati támogatásból, 3 évig, ami 2013 decemberében telik majd le, ami azt jelenti, hogy jelenleg félidőnél tartanak. Nagyon sok területet ölel fel, van óvodai, iskolai, plébániai, ifjúsági ágazat, építettek és működtetnek fürdőházat Kisvaszarban, tanodát Baranyajenőn és Mekényesen. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a  program folytatásához nem kapnak újabb támogatást, s így félő, hogy az eddig elért eredményeket sem tudják majd hasznosítani, illetve sok előremutató kezdeményezés ellehetetlenül.

A vásárosdombói iskolába 209 gyerek jár, közülük 195-en hátrányos helyzetűek, 130-an halmozottan hátrányos helyzetűek. Az iskolában 20 pedagógus dolgozik. Az iskola nagyon szép, tiszta, ápolt. Mi a tágas aulában játszottunk. Kicsit késve érkeztünk, így csúszott a kezdés időpontja, ennek ellenére a gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel követék végig az Irány Alaszka! című előadásunkat. Sajnos a késés miatt sietnünk kellett következő helyszínünkre, így a közös tánc ezennel elmaradt.

Vásárosdombóról Mária vezetésével Gödrére indultunk, ahol már egy újabb csapat gyerek várta a bohócokat.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr