hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Tomor, 2012. december 15.

Rom-Som Ház, 80 néző

Ebben az évben is elindítottuk karácsonyi adománygyűjtési akciónkat. Az adományok egy hónapig gyűltek különböző budapesti helyszíneken. Az ajándékokat az immár hagyománnyá vált Szegény Gyerekek Karácsonya nevet viselő ünnepség keretében adtuk át, melyet Csoportunk a CSERÖKE (Csereháti Romák Önsegítő Közhasznú Egyesülete) immár negyedik alkalommal rendez meg. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden adományozónak, önkéntesnek, fuvarozónak és segítőnek! Akárcsak tavaly, az adományokat már az ünnepség előtt elszállítottuk, így aznapra elkészültek a részben névre szóló ajándékcsomagok. A tomoriak mellett most is ott voltak a szakácsiak, hegymegiek, homrogdiak és a lakiak. Tóth Ákos az Age of Hope Alapítvány elnöke is eljött vendégségbe, s hozott magával egy kisbusznyi gyerekcsoportot, illetve ajándékba sok-sok édességet.

Ebben az évben kicsit nehezítette a helyzetet, hogy a Rom-Som Ház, amely eddig helyet adott az ajándékok szortírozásának és becsomagolásának, illetve a karácsonyi ünnepségnek is, most egy edelényi iskola használatában van. Szerencsére az ünnep napjára megkaptuk az épületet, a csomagokat azonban magánházaknál állították össze kemény munkával a helyi asszonyok. Megérkeztünkkor kicsit megijedtünk, mert az eddig használt nagyobb teremnek a fele fodrászműhelynek volt berendezve. Tudtuk, hogy a fél terem biztosan nem lesz elég, így engedélyt kértünk az iskola igazgatójától, hogy kipakolhassunk a teremből. Miután ezt megengedte, nekiálltunk termet rendezni. Szerencsére a helyiekkel együtt ezt gyorsan megoldottuk. Épp időben, mert az első családok már kezdtek érkezni.

Amíg mi öltöztünk és sminkeltünk, addig Siroki Laci barátunk zenekara a Dorco Autentic zenélt. Délután kettőkor kezdődött a mi előadásunk, az Irány Alaszka! A karácsonyi változatot játszottuk, azaz az előadás egyik elemeként szaloncukrot varázsoltunk mindenkinek a varázszsákunkból. Sokan ismerősként üdvözölték Mamát, Piperkét és Ödönt, hiszen van, aki már többször is látta valamelyik előadásunkat.

A mi előadásunk után következett az ünnepség legszebb része, a gyerekek műsorai. A különböző települések egymás után léptek színpadra. Volt, aki táncolt, volt, aki verset mondott, énekelt, és láthattunk egy nagyon kedves mesét is a négy gyertyáról. Köszönjük az élményt minden fellépőnek és az őket felkészítőknek!

Ezután az ajándékok átadására került sor. Szerencsére az adománygyűjtés során most is rengeteg dolog összegyűlt, így mindenkinek jutott egy-egy nagy zsák ajándék, amit örömmel bontogattak kisebbek és nagyobbak egyaránt. A legtöbben haza is indultak ajándékaikkal. Akik maradtak, még élvezhették a Dorco zenekar zenéjét. Néhányan táncra is perdültek.

Miután elcsendesült minden, Lacival beszélgettünk kicsit. Elsősorban az idei év tanulságait igyekeztünk levonni, hogy jövőre még jobban sikerülhessen közös karácsonyi akciónk.

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr