hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Tomor, 2011, december 16.

Rom-Som Ház, 80 néző

Bátran és büszkén mondhatjuk, hogy mostanra hagyománnyá vált a Csereháti Szegény Gyerekek Karácsonya nevet viselő ünnepség, melyet Csoportunk a Cserőkével (Csereháti Romák Önsegítő Közhasznú Egyesülete) immár harmadik alkalommal rendez meg. Ebben az évben is szerveztünk Budapesten adománygyűjtést, ahol nagyon sok ajándék gyűlt össze. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden adományozónak, önkéntesnek, fuvarozónak és segítőnek! Idén az adományokat már az ünnepség előtt elszállítottuk, így aznapra elkészültek a részben névre szóló ajándékcsomagok. A tomoriak mellett most is ott voltak a szakácsiak, hegymegiek, homrogdiak  és a lakiak. Sajnos a selyebiek nem tudtak eljönni.

Természetesen a rendezvénynek most is a Rom-Som Ház adott helyet. Körülbelül 80 vendég – felnőtt és gyerek gyűlt össze. A mi műsorunk előtt Siroki Laciék zenekara, a Dorco autentikus játszott, Laci egyben az esemény főszervezője is. Így mire a mi elkezdtünk játszani, már megteremtődött a jó hangulat. Mivel tavaly a Cirkusz Ödöny küldeménye című előadásunkat látták, most az újabbat, az Irány Alaszkát játszottuk. Kicsit nehezítette a helyzetet, hogy a padló felettébb csúszós volt, így az esések igen hihető módon, reálisan sikerültek. Gyerekek, felnőttek egyaránt élvezték az előadást, alig várták, hogy Ödön végre megkérje Piperke kezét, mikor végre elérkezett a pillanat, mindenki tapsolni kezdett. A jó hangulatú előadás után némileg furcsálltuk, hogy a gyerekek nem jöttek táncolni az invitálásunkra. Sebaj, később bepótoltuk a közös táncot!

A bohócműsor után A Dorco játszott Szilvási Pistivel, a Szilvási Gipsy Folk Band vezetőjével, aki szintén eljött velünk.  Erre már többen táncolni kezdtek, utána pedig a gyerekek produkciói következtek. Nagyon szép karácsonyi műsort láttunk versekkel, zenével, a szakácsiak fergeteges táncukkal szórakoztatták a nagyérdeműt. A műsorszámok után Ács Zoltán ünnepi beszédét hallgathattuk meg. Végül mindenki megkapta a hatalmas csomag ajándékot, melyben reméljük, valamennyien találnak kedvükre való meglepetést!

Az est lezárásaként ismét Siroki Laciék és Szilvási Pisti zenéltek. Sokan táncra perdültek, nagyon jó volt a hangulat. Az eseményről Laciék filmet is készítenek, ez honlapunkon is látható lesz.

Bár a helyzet évről-évre nehezebb, a szervezés nagyon kimerítő, reméljük, jövőre is sikerül együtt ünnepelnünk a karácsonyt a cserehátiakkal!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr