hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Taktaharkány Apáczai Csere János Általános Iskola

A Taktaköz az Alföld peremi süllyedékterületek egyik legszebb része. Taktaharkány nagyközség e vidék egyik meghatározó települése Tokajtól 15 km-re, Miskolctól 30 km-re, Szerencstől 10 km-re a Zempléni-hegység lábánál. Lakosainak száma 4200 fő körüli.
A község életében meghatározó szerep jut az Apáczai Csere János Általános Iskolának, amely már a századforduló előtt is működött. Tanulói létszáma 446 fő, 22 tanuló- és két napközis csoport működik. A statisztikai adatok szerint évről évre nő a veszélyeztetett és hátrányos helyzetű tanulók száma. Heti 6, illetve 4 órás felzárkóztatást tartanak azoknak a gyermekeknek, akik tanulási nehézségekkel küszködnek.

2010. november 16-án Taktaharkányba utaztunk az Olvassunk Együtt programmal. Novemberben a második, összességében a negyedik utunk volt ez velük. A szokásos menetrendtől eltérően valamivel később került ránk a sor, mert a közös olvasást követően - amiben ez alkalommal Schell Judit és Pisont István vettek részt - a gyerekek műsorokkal készültek. Ez még nem is lett volna szokatlan, hiszen általában része a programnak, de míg az iskolások előadásai általában az olvasással egy helyszínen vannak, addig most a gyerekek a tornatermet használták erre a célra. Mivel mi is itt játszottunk, így volt időnk kicsit körbenézni az iskolában. Az épület szép, rendezett. A falakon a gyerekek munkái, illetve különböző, környezettudatos életre való neveléssel kapcsolatos anyagok voltak kiállítva. A közösségi tér, az aula tágas és világos.
Különösen jól jött számunkra, hogy kicsit később kezdtünk, Robi ugyanis otthon felejtette a fellépőcipőjét, s így a helyiek útbaigazítását követve gyorsan el tudott menni, hogy beszerezzen egyet. Robi-Ödön az előadáson már a vadonatúj cipőjében feszített. A tornateremben már nagy nyüzsgés várt bennünket. A kisebbek egészen közel szőnyegeken, a nagyobbak kicsit hátrébb, padokon ültek, álltak. Bár a tornatermi akusztikával és légkörrel meg kellett küzdenünk, az előadás jól sikerült, sok volt a nevetés. A gyerekek itt is nagyon szerették azt a részt, amikor mint önként jelentkezők néhányan részt vehettek a karikadobálás-számban. Az előadást most is közös, játékos tánc zárta. Tánc közben hol mi, hol ők mutattak egy-egy új figurát, amit a többiek utánoztak.
A jó előadás ellenére a hazaút kicsit szomorúan telt, hiszen ez volt az utolsó fellépésünk Robival, aki úgy döntött, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni színházi munkáit, s így a mi csoportunkból is kiszáll. Indokai teljesen érthetőek, mégis sajnáltuk, hiszen épp kezdtünk összekovácsolódni, s az aznapi előadás is azt mutatta, hogy Ő is egyre biztosabban mozog a bohócmunkában.

Era

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr