hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Szendrő, 2012. május 25.

Apáczai Csere János Általános Iskola, 230 néző

Szendrő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A Bódva patak völgyében, Miskolctól 40 km-re fekszik. Lakosainak száma kb. 4000 fő.

Úton előző előadásunk helyszínéről, Hídvégardóról, lerobbant a kocsink. A  szendrői iskola egyik tanára sietett segítségünkre,aki saját autójával elvitt minket Szendrőre. Így sajnos kis késéssel tudtunk csak kezdeni. A gyerekek már az iskola aulájában  ülve várakoztak. Mivel egy másik program miatt 14 órakor végeznünk kellett, összébb kellett húznunk az előadást.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a finálé előtti részt, a felnőttek táncát kihagyjuk. Sajnos emiatt némileg laposabbra sikerült a befejezés, mint általában szokott.

Az előadás után az igazgató úr, Kalász László az irodájában látott minket vendégül. Elmondta, hogy több, mint 30 éve dolgozik ebben az iskolában, 2005-től igazgató.Megtudtuk, hogy összesen 480 diák jár ide, közülük 403-an hátrányos helyzetűek, 236-an pedig halmozottan hátrányos helyzetű ek. Elmondta, hogy iskolájukban működik az IPR program, melynek képzésein és a módszerek alkalmazásában az iskola pedagógusainak mindegyike részt vesz. Ezen kívül igyekeznek minél több programban, pályázaton szerepelni . Így például tavasszal Kárpátaljára látogatott néhány tanuló és pedagógus a Határtalanul program keretében. Nagyon hasznos és hatékonyan működik a kortárs segítők képzésének rendszere is, melynek lényege, hogy a gyerekek különböző problémáival saját, erre képzett kortàrsaik foglalkoznak. Az iskola az arra ràszorulóknak nyáron is biztosít étkezést. Rászorulók pedig sajnos itt is vannak bőven.

A beszélgetés után tovább indultunk. Azaz csak indultunk volna, de az autónk ismét feladta a szolgálatot. Ismét László sietett a segítségünkre, aki órákat töltött velünk az országúton, s több ember mozgósításával végül megoldotta a problémát. Nagyon köszönjük a vendéglátást és a segítséget!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr