hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Szakácsi, 2013. június 18.

Szakácsi Iskola, 60 néző

Szakácsi község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Edelényi kistérségben. Edelénytől északkeletre található. Lakosainak száma 150 fő körül van.

Idei csereháti turnénk második napjának délutánján érkeztünk Szakácsiba. Helyi szervezőnk, Lukács János felesége fogadott bennünket. Kicsit késtünk, így a gyerekek már vártak ránk a régi iskola épülete előtt. Gyors folyóügyek intézése a csalitosban, smink- és jelmezigazítás az aprócska, és nem épp tiszta, öltözőnek kinevezett helyen (kényszermegoldás volt, az eredetileg öltözőnek szánt terem kulcsát nem kapták meg), közben igyekeztünk elkergetni az ablakban kukucskáló nagyobb fiúkat, majd kezdődött az előadás. Az Irány Alaszka!-t játszottuk. Az előadás jól sikerült, problémát csak a frissen, a kedvünkért felmosott kőpadló okozott, ami borzasztóan csúszott, így minden mozgásos részt megnehezített. A nézők között nagyon sok volt az ismerős arc, hiszen az itteni gyerekek is részt szoktak venni Tomoron, a csoportunk által szervezett karácsonyi ünnepségen. Az előadást közös tánc és játék követte.

Az előadás, a tánc és a játékok után a gyerekek tovább kérleltek, hogy játsszunk még velük. Így egy nagyobb csapat gyerekkel az utcára mentünk, és ott játszottunk. Volt futóverseny, kő-papír-olló, körjátékok és beszélgettünk is. Megtudtam például, hogy a kislányok kedvenc játéka az „anyácska”, amit mi papás-mamás néven ismerünk, s amit ők általában a fiúk nélkül játszanak.

Szakácsi nagyon szegény falu, 100%-os a munkanélküliség. A lakosság közel egyharmada kiskorú, közülük is nagy számban vannak az egészen apró gyerekek. Reméljük, sikerült egy kis felhőtlen szórakozást nyújtanunk az itt élő, nehéz sorsú embereknek!

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr