hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Salgótarján, 2013. március 21.

Petőfi Sándor Tagiskola, 140 néző

Salgótarján megyei jogú város Észak-Magyarországon. Nógrád megye székhelye, népességét tekintve Szekszárd után a második legkisebb megyeszékhely Magyarországon. Lakóinak száma nem éri el a negyvenezret.

A Petőfi Sándor Tagiskola egyik kedves pedagógusa, Takácsné Megyeri Gabriella keresett meg minket hónapokkal ezelőtt, hogy nagyon örülnének, ha el tudnánk menni az iskolájukba. Nagy örömmel tettünk eleget kérésüknek. Az iskolába 300 gyermek tanul, közülük majdnem mindenki hátrányos helyzetű, s nagy arányban vannak a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók is.

Előadásunk – ez alkalommal az Irány Alaszka!- a tornateremben kapott helyet, mi pedig egy tanteremben öltöztünk. Az előadást az alsósok és a napközis felsősök nézték tanáraikkal és néhány érdeklődő szülővel kiegészülve. A világszámot megint mi is izgatottan vártuk, hiszen ismét kicsit változtattunk rajta, s a húsvéti ünnep közeledtével most egy színes tojás került elő a varázszsákból, Ödön és a gyerekek legnagyobb örömére.

Előadás után, átöltözés és lesminkelés közben sokat beszélgettünk Gabival, aki elmondta, hogy az iskola bizony nagyon nehéz helyzetben van. Gabinak ennek ellenére mindkét kislánya itt tanul, a szülők tudatos döntése alapján. Hiszen szeretnék, ha gyerekeik heterogén környezetben nőnének fel, érzékennyé válnának a társadalmi problémákra. Megtudtuk, hogy nagyon kevés pénzből kell gazdálkodniuk, ennek ellenére azonban minden erejükkel igyekszenek megfelelő színvonalat biztosítani az ide járó gyerekeknek. Helyzetüket jól jellemzik a tanítónő mondatai: „Nincs festék a nyomtatóban. Nincs papír a fénymásolóban. Nincs pénz semmire.” 

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr