hogyan tudsz segiteni

434
 
29.192
előadás
 
néző


Kiállok érted
projekt során született figyelemfelhívó animáció a prostitúció áldozatává válásról

kattints rá!

 

 

 

Sajóvárkony, 2011. december 06.

Tétény Vezér Úti Óvoda, 30 néző

Sajóvárkony Ózd egyik peremkerületén található, a város legősibb településrészén. Sajóvárkony szociális és kisebbségi problémákkal különösen terhelt lakóterület. A népesség száma 3655 fő. A lakosság összetételére jellemző az alacsony fokú iskolázottság, a város többi területéhez képest itt a legmagasabb a cigány etnikumhoz tartozók aránya. Sajóvárkonyban sok a leromlott állagú, a düledezett, romos épület, vagy a félkész állapotú, befejezetlen, vakolatlan lakóház.

A Sajóvárkonyi Általános Művelődési Központnak három óvodája van, mi ezen a napon kettőt, a Tétény Vezér Útit, és a Bánszállási Tagóvodát látogattuk meg. Mindkét helyszínen az Irány Alaszka! című előadásunkat játszottuk. Első állomásunk Sajóvárkony volt, ahol már többedszerre jártunk, viszont most először játszottunk a frissen és gyönyörűen felújított új épületben. Bár még nem készült el teljesen, így is valóságos felüdülés belépni erre a tiszta és szép helyre az ezt körülvevő környezetből. Igazán nagy öröm, hogy a picik, akiknek többsége hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, itt tölthetik napjaikat.

Az ovi aulája volt a játszóhelyünk. A gyerekek eleinte félkörben ültek, ám Mama megérkezésekor azonnal nekiállt rendet teremteni, s közösen átrendeztük a nézőteret, így már indulhatott a show. A karikával való zsonglőrködés most is nagy sikert aratott, ám a Csodakút című „világszám” ezúttal sem volt épp fergeteges. Talán ez a korosztály még túl pici ehhez a mutatványhoz. Aggódtunk, hogy Mama hogyan fogja bírni az akrobatikus elemeket, mert napok óta fájt a dereka, de szerencsére minden működött, így nem volt szükség az előre megbeszélt változtatásokra.

Az előadás után ebédre invitáltak bennünket az óvoda dolgozói, akik elmondták, hogy ők is nagyon örülnek az új épületnek, s hogy egyre több gyerek fog ide járni. Gyorsan kellett ebédelnünk, hiszen Bánszálláson már izgatottan vártak ránk…

 

Gyermek előadásaink

Banyamosoda

Irány Alaszka

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Űr-zűr